Yankı Yazgan Kimdir?


(2) (1)
Ad Soyad Yankı Yazgan
Meslek Doktor
Yaşı 65 (1959-01-01)
Boyu -
Burcu Oğlak
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Doktora
Eşi Şule Yazgan
Sevgilisi -
Doğum Yeri İzmir

Biyografi

Yankı Yazgan, 1959 yılında İzmir’de doğmuştur. İlköğretim eğitimini Bornova Maarif Koleji’nde tamamlamış, orta öğretim eğitimine Ankara Fen Lisesi ile devam etmiştir.  

Yüksek öğretim eğitimini Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamlayan Yankı Yazgan, Genel Psikiyatri uzmanlık eğitimini Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bitirmiştir.

Sonrasında eğitimine devam ederek Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ‘Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi’ alanında uzmanlık eğitimi alarak kendisini geliştirmiştir.

Tıp ve psikiyatri alanında çok sayıda makale kaleme alan Yankı Yazgan, ayrıca bu alandaki başarıları ile birden fazla ödüle de layık görülmüştür.  

1987 yılından bu yana Cumhuriyet Bilim Teknik, Yeni Gündem ve Yeni Binyıl gibi gazete ve dergilerde çeşitli yazılar kaleme almış ve gündelik hayatın yönetiminin yanı sıra insan beyninin işleyişine ilişkin de bilgi vermiştir.  

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde profesör olan Yankı Yazgan, Çocuk ve Erişkin Psikiyatrisi alanında da serbest uzman hekim olarak çalışmalarını sürdürmektedir.  

Nörogelişimsel bozuklukların tanılanması ve multimodal tedavilerin uygulamaları alanlarında hem araştırma hem de klinik uygulamalarda bulunan Profesör Yazgan’ın temel amacı ise beyin bilimleri ve psikiyatri alanındaki bilgilerin herkes tarafından kolay bir şekilde anlaşılmasını sağlamaktır.  

Popüler bilim temelinde çok sayıda yazı ve kitap kaleme alan Yankı Yazgan, ulusal ve uluslararası hakemli bilimsel dergi makalesi ile kitap bölümü de yazmıştır.  

12 Aralık 2020 Cumartesi 10:06

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Yankı Yazgan
Meslek Doktor
Yaşı 65 (1959-01-01)
Boyu -
Burcu Oğlak
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Doktora
Eşi Şule Yazgan
Sevgilisi -
Doğum Yeri İzmir
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler