Mehmet Şevki Sözen Kimdir?


(6) (4)
Ad Soyad Mehmet Şevki Sözen
Meslek Doktor
Yaşı 61 (1963-01-01)
Boyu -
Burcu Oğlak
Göz Rengi Mavi
Eğitim Doktora
Eşi Bilinmiyor
Sevgilisi -
Doğum Yeri Afganistan

Biyografi

Mehmet Şevki Sözen, 1963 yılında Afganistan’ın Kabil şehrinde dünyaya gelmiştir. Kökeni Makedonya’ya dayanmaktadır. Babası Prof. Dr. Hayri Sözen’dir.

İlköğretim eğitimini Ataköy İlköğretim Okulu’nda, orta öğretim eğitimini Saint Benoit Fransız Lisesi’nde tamamlamıştır.  

Yüksek öğretim eğitimine İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ile devam eden Sözen, mezuniyetinin sonrasında Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu’nda Adli Tıp Uzmanlığı Eğitimi almış ve Rutgers Üniversitesi’nde Adli Tıp Doçentliği, Amerika New Jerse’de de Adli Tıp Profesörü olmuştur.  

Çalışma hayatına 1987 yılında asistan olarak başlamış ve 1990 yılında Yedek Subay olarak Gülhane Askeri Tıp Akademisi Patoloji Anabilim Dalı’nda vatani görevini tamamlamıştır.  

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Adli Tıp Uzmanı, Adli Tıp Doçenti ve Adli Tıp Profesörü olarak çalışan Mehmet Şevki Sözen, 2001 ve 2003 yılları aralığında da Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu 2. İhtisas Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Evli ve 1 çocuklu olan Mehmet Şevki Sözen, İstanbul Tıp Fakültesi’ndeki çalışmalarını devam ettirmekte ve ayrıca ATV ekranlarında yayınlanmakta olan ‘Müge Anlı ile Tatlı Sert’ programında adli tıp uzmanlığı görevini üstlenmektedir.

04 Kasım 2020 Çarşamba 10:28

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Mehmet Şevki Sözen
Meslek Doktor
Yaşı 61 (1963-01-01)
Boyu -
Burcu Oğlak
Göz Rengi Mavi
Eğitim Doktora
Eşi Bilinmiyor
Sevgilisi -
Doğum Yeri Afganistan
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler