Arif Verimli Kimdir?


(3) (0)
Ad Soyad Arif Verimli
Meslek Doktor
Yaşı 69 (1954-06-01)
Boyu -
Burcu İkizler
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Doktora
Eşi Bilinmiyor
Sevgilisi -
Doğum Yeri Antalya

Biyografi

Arif Verimli, 1 Haziran 1954 tarihinde Antalya’da dünyaya gelmiştir. Babası ticaret insanıdır. İlköğretim ve orta öğretim eğitimini Antalya’da tamamlamıştır.

Lise öğrencisi olduğu dönemde Fizik Mühendisi olmayı hayal etmiş fakat ailesinin ısrarı üzerine Tıp Fakültesi’ni tercih etmiştir.  

Yüksek öğretim eğitimini o yıllarda İstanbul’da eğitim veren Bursa Tıp Fakültesi’nde tamamlamıştır. Okulun Bursa’ya taşınmasıyla, Arif Verimli de Bursa’ya gelmiştir fakat İstanbul’a tekrar dönüş sürecinde 5 arkadaşıyla geri dönmeme kararı almıştır.  

4’üncü sınıfa geldiğinde Psikiyatri Anabilim Dalı’nı seçmiş ve bunu hastalarla daha iç içe olabilmek için tercih etmiştir.

1977 yılında Tıp doktoru olan Verimli, birkaç ay sonrasında psikiyatri asistanı olmuştur.  

1978 yılında Aydan Hanım’la evlenmiş ve çiftin Ural ile Aras isimlerinde iki çocuğu olmuştur.  

Uzmanlığını 1982 yılında edinen Arif Verimli, 1982-1983 yılları arasında Adana Askeri Hastanesi’nde vatani vazifesini tamamlamıştır.  

1983 yılında Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne başlayan Verimli, 1994-2003 yılları arasında da burada başhekimlik görevini üstlenmiştir. 

Çalışma hayatı boyunca çeşitli kongrelere katılan Verimli, İstanbul genelindeki liselerde ‘Gençliği Uyuşturucu ve Alkolden Korumak’ adını verdiği seminerlerle dikkat çekmektedir.  

El yapımı maket gemi koleksiyonuna sahip olan Arif Verimli, Başhekimliği zamanında Evlilik Danışma Merkezi, 182 Umut Işığı Hattı, İntihar Müdahale Merkezi, UMATEM gibi çok sayıda danışmanlık hattının kuruculuğunu üstlenmiştir.

2004 yılında Başhekimlik görevinden alınsa da Sağlık Bakanlığı’na açmış olduğu davayı kazanarak görevine iade edilmiştir. Fakat görevine başlamayarak emekliliğini istemiştir.  

2005-2011 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olmuş, günümüzde de muayenehanesinde serbest hekimliğin yanı sıra ATV ekranlarında yayınlanmakta olan ‘Müge Anlı ile Tatlı Sert’ programında psikiyatri görevini üstlenmektedir.  

04 Kasım 2020 Çarşamba 10:36

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Arif Verimli
Meslek Doktor
Yaşı 69 (1954-06-01)
Boyu -
Burcu İkizler
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Doktora
Eşi Bilinmiyor
Sevgilisi -
Doğum Yeri Antalya
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler