Cengiz Orhonlu Kimdir?


(1) (1)
Ad Soyad Cengiz Orhonlu
Meslek Oyuncu
Yaşı 30 (1994-01-01)
Burcu Koç
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Amerika Katolik Üniversitesi
Doğum Yeri İstanbul

Biyografi

Cengiz Orhonlu kimdir, O Kız dizisi Ozan kimdir, gerçek adı nedir, Cengiz Orhonlu kaç yaşında, boyu, kilosu kaç, hangi dizilerde oynadı, hangi tiyatro oyunlarında sahne aldı, mesleği ve eğitim hayatı ile ilgili tüm bilgileri sizler için derledik.

Cengiz Orhonlu Kimdir? 

Tiyatro, dizi ve film oyuncusu.

Cengiz Orhonlu, 1994 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Eğitimini Terakki Vakfı okullarında ardından The Catholic University of America Montgomery Collage’da tamamlayan Cengiz Orhonlu iyi derecede Fransızca ve İngilizce bilmektedir. Ayrıca davul, gitar ve piyano çalmak hobileri arasındadır. Arabesk dünyasının usta isimlerinden Kamuran Akkor'un yeğenidir. Oyunculuğa tiyatro ile başlayan Cengiz Orhonlu birçok tiyatro oyununda sahne almış tanınan isimlerden olmayı başarmıştır. Kats Sahne'de "Kelebekler Özgürdür" isimli oyunda ananesi Kamuran Akkor ile birlikte anne-oğul rollerini canlandırarak Ekin Yazın Tiyatro Ödülleri'nde Genç Yetenek seçilerek ödül almıştır. 

Kameraların karşısına ilk kez 2013 yılında "Bensiz" isimli sinema filmiyle geçen Cengiz Orhonlu ardından "Arka Sokaklar" dizisindede rol almıştır.

2022 yılında ise Kanal D ekranlarında yayınlanan "O Kız" isimli dizide Ozan karakterine hayat vererek ekranların karşısına geçmiştir. Dizide ise Ozan karakteri yakışıklı ve genç bir sosyal medya fenomenidir.  Ayrıca dizinin oyuncu kadrosunda Sezin Akbaşoğulları,  Erkan Petekkaya, Macit Koper, Asiye Dinçsoy, Orhan Kılıç, Ayten Uncuoğlu, Münire Apaydın, Dilin Döğer, Ilgın Çakır, Melih Selçuk, Ece Efe, Göktuğ Yıldırım, Cem Kurtoğlu, Deniz Bakacak, Mustafa Konak, Nehir Gökdemir ve Zeynep Sönmez gibi başarılı oyuncular bulunmaktadır. Başarılı oyuncu Nimet Atasoy Ajans bünyesinde yeni projelerine devam etmektedir.

Cengiz Orhonlu'nun Oynadığı Diziler:

  • 2022- O Kız
  • 2019- Arka Sokaklar

Cengiz Orhonlu'nun Oynadığı Filmler:

  • 2013- Bensiz

 

Cengiz Orhonlu'nun Rol Aldığı Tiyatro Oyunları:

  • Kelebekler Özgürdür
  • Ufak Tefek Yaşamlar
  • Paket Servis
  • Fareli Köyün Klarinetçisi

 

Cengiz Orhonlu'nun İnstagram Hesabı:

@cengizorhonlu isimli instagram hesabında aktif paylaşımlarda bulunan Cengiz Orhonlu'nun 2022 yılı itibariyle takipçi sayısı 2,5K'dır.

İlginizi Çekebilir: Melis Özten

07 Eylül 2022 Çarşamba 21:50 - 09 Eylül 2022 Cuma 14:10

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Cengiz Orhonlu
Meslek Oyuncu
Yaşı 30 (1994-01-01)
Burcu Koç
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Amerika Katolik Üniversitesi
Doğum Yeri İstanbul
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler