Asiye Dinçsoy Kimdir?


(2) (2)
Ad Soyad Asiye Dinçsoy
Meslek Oyuncu
Yaşı 45 (1979-03-22)
Boyu -
Burcu Koç
Eğitim Lisans
Eşi Yok
Sevgilisi Yok
Doğum Yeri Aydın

Biyografi

Asiye Dinçsoy, 22 Mart 1979 tarihinde Aydın’da doğmuştur. Yüksek öğretim eğitimini Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde tamamlamıştır.  

Kameralar karşısına ilk kez ‘Arka Sokaklar’ adlı televizyon dizisi ile geçen Asiye Dinçsoy, Recep İvedik 1 ve Recep İvedik 2 filmleri ile ün edinmiştir.  

‘Hayatın Tuzu’ isimli filmdeki Meryem karakteriyle ‘Adana Altın Koza Film Festivali’linde ‘Umut Veren En İyi Genç Kadın Oyuncu’ ödülüne layık görülen başarılı oyuncu, 2012 yılında da ‘Press’ filmindeki Songül karakteriyle ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’ olarak seçilmiştir.

Lal, Toz Bezi, Gelecek Uzun Sürer, Kaygı gibi pek çok yapımda da yer alan güzel oyuncu, ‘Toz Bezi’ adlı filmdeki Nesrin rolüyle de 35. İstanbul Film Festivali, 27. Ankara Film Festivali ve 21. Nürnberg Ger-TR Film Festivali’nde ‘En İyi Kadın Oyuncu’ seçilmiştir.  

2018 yılında ‘İşçi Filmleri Festivali’nde sunuculuk yapan oyuncu, şimdilerde ise Fox Tv ekranlarında yayınlanmakta olan ‘Zümrüdüanka’ adlı dizide Döne Kılıç karakterine hayat vermektedir.

15 Kasım 2020 Pazar 10:06

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Asiye Dinçsoy
Meslek Oyuncu
Yaşı 45 (1979-03-22)
Boyu -
Burcu Koç
Eğitim Lisans
Eşi Yok
Sevgilisi Yok
Doğum Yeri Aydın
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler