Mustafa Varank Kimdir?


(2) (6)
Ad Soyad Mustafa Varank
Meslek Siyasetçi
Yaşı 48 (1976-01-01)
Boyu -
Burcu Oğlak
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Yüksek Lisans
Eşi Esra Varank
Sevgilisi -
Doğum Yeri Trabzon

Biyografi

Mustafa Varank, 1976 yılında Trabzon’un Of ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlköğretim eğitimini İstanbul’da Yedikule İlkokulu’nda, orta öğretim eğitimini İstanbul İmam Hatip Lisesi’nde tamamlamıştır.  

Yüksek öğretim eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde okumayı tercih eden Mustafa Varank, okulundan başarıyla da mezun olmuştur.  

Mezuniyetinin ardından 1999 yılında eğitimine devam etmek için Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmiş ve İndiana Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü’nde yüksek lisans yapmıştır. Aynı dönemde Florida Üniversitesi’nde uzman olan Varank, İndiana Üniversitesi Pervasive Teknoloji Enstitüsü’nde de araştırma görevlisi ve sistem yöneticisi olarak görev almıştır.  

Ayrıca Florida Eyaletinde yer alan Tallahassee Community College’da ağ hizmetleri teknolojileri alanında da eğitim alarak kendini geliştirmiştir.  

Amerika’daki eğitimini 2005 yılında tamamladıktan sonra, Türkiye’ye geri dönmüş ve siyasete atılmıştır. Başbakanlıkta göreve başlayan Mustafa Varank, Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olarak seçilişinin ardından ise 2014 yılında ‘Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı’ görevini üstlenmiştir.  

Büyükelçi unvanını 2016 yılında almasının ardından, 2018 Genel Seçimleri sonrasında da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kurulmuş olan 66. Hükümette, Faruk Özlü’den 10 Temmuz 2018 tarihinde ‘Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ görevini devralmıştır.  

Mustafa Varank, Esra Varank ile dünya evine girmiş ve bu evlilikten iki de çocuk sahibi olmuştur.  

18 Aralık 2020 Cuma 13:29

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Mustafa Varank
Meslek Siyasetçi
Yaşı 48 (1976-01-01)
Boyu -
Burcu Oğlak
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Yüksek Lisans
Eşi Esra Varank
Sevgilisi -
Doğum Yeri Trabzon
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler