Engin Özkoç Kimdir?


(1) (0)
Ad Soyad Engin Özkoç
Meslek Siyasetçi
Yaşı 62 (1962-02-05)
Boyu -
Burcu Kova
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Eşi Bilinmiyor
Sevgilisi -
Doğum Yeri Sakarya

Biyografi

Engin Özkoç, 5 Şubat 1962 tarihinde Sakarya’nın Kayalar Memduhiye Köyü’nde dünyaya gelmiştir. İlköğretim eğitimini Memduhiye Köyü’nde okumuş ve ortaokul ile lise eğitimi için merkezdeki Adapazarı’na gitmiştir.  

Yüksek öğretim eğitimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tamamlamış ve Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları’na katılarak siyasete atılmıştır.  

Sakarya’da Belediye Başkan Yardımcılığı’nın yanı sıra 4 dönem de ‘Belediye Meclis Üyeliği’ görevinde yer almıştır. Sonrasında Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği de yapan Özkoç, siyasi başarısı ile kısa sürede terfi almayı da başarmıştır.

Engin Özkoç, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Başkan Yardımcılığı’nı da üstlenmiş ve 2011 yılında Genel Seçimlere katılarak CHP’den vekil olmayı da başarmıştır. Bu başarısı ile ayrıca 34 yılın sonrasında Sakarya’nın Meclis’e göndermiş olduğu ilk vekil olarak da kayıtlara geçmiştir.  

CHP TBMM Grup Yönetimi’nde de yer alan siyasetçi, 24. Dönemde TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi de olmuştur.  

Engin Özkoç, 24. ve 26. Dönem CHP Sakarya Milletvekili olmuş ve 26 Ekim 2017 yılından bu yana da ‘CHP Grup Başkanvekilliği’ görevini üstlenmektedir. 

13 Aralık 2020 Pazar 16:58

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Engin Özkoç
Meslek Siyasetçi
Yaşı 62 (1962-02-05)
Boyu -
Burcu Kova
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Eşi Bilinmiyor
Sevgilisi -
Doğum Yeri Sakarya
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler