Alinur Aktaş Kimdir?


(1) (0)
Ad Soyad Alinur Aktaş
Meslek Siyasetçi
Yaşı 54 (1970-01-01)
Boyu -
Burcu Oğlak
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Eşi Sevinç Aktaş
Sevgilisi -
Doğum Yeri Bursa

Biyografi

Alinur Aktaş, 1970 yılında Bursa’nın İnegöl ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlköğretim ve orta öğretim eğitimini doğduğu şehirde tamamlamıştır.  

Yüksek öğretim eğitimi için Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nü tercih etmiş ve okulundan başarıyla mezun olmuştur.

Çalışma hayatına ‘İnegöl Mobilya Sanayisi’nde başlayan Aktaş, ayrıca birtakım özel sektörlerde de üst düzey yönetici görevini üstlenmiştir.  

Sonrasında ‘Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi’ olarak siyasete atılma kararı alan Aktaş, 28 Mart 2004 tarihinde gerçekleşen seçimlerle ‘İnegöl Belediye Başkanı’ olarak seçilmiştir.  

Siyasi kariyerine 2 Kasım 2017 tarihinden sonra ‘Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ ile devam etmiş ve o dönemde istifa eden Recep Altepe’nin yerine meclis oylaması ile gelmiştir.  

Bursa’ya kazandırdığı yenilikler ile bilinen ve kısa zamanda çok sevilen Aktaş, İnegöl Alışveriş Merkezi, İnegöl TOKİ Konutları, Yeni Pazaryeri, İnegöl Mobilya Organize Sanayi Bölgesi ve İnegöl Kent Müzesi gibi çok sayıda projeyi de hayata geçirmiştir.  

Bu gelişimler üzerine Güney Marmara’nın ikinci büyük kenti olan Bursa’nın halkı tarafından da çok sevilen siyasetçi, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde de ‘Bursa Belediye Başkanı Adayı’ olmuş ve seçimi kazanmıştır.  

İyi derecede İngilizce konuşabilen Alinur Aktaş, Sevinç Aktaş ile dünya evine girmiş ve bu evlilikten 2 de çocuk sahibi olmuştur.  

10 Aralık 2020 Perşembe 14:01

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Alinur Aktaş
Meslek Siyasetçi
Yaşı 54 (1970-01-01)
Boyu -
Burcu Oğlak
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Eşi Sevinç Aktaş
Sevgilisi -
Doğum Yeri Bursa
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler