Mehmet Akif Hamzaçebi Kimdir


(1) (1)
Ad Soyad Mehmet Akif Hamzaçebi
Meslek Siyasetçi
Yaşı 70 (1953-12-01)
Boyu -
Burcu Yay
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Yüksek Lisans
Eşi Bilinmiyor
Sevgilisi -
Doğum Yeri Trabzon

Biyografi

Mehmet Akif Hamzaçebi, 1 Aralık 1953 tarihinde Trabzon’un Araklı ilçesinde dünyaya gelmiştir. Orta öğretim eğitimini İstanbul Bakırköy Lisesi’nde tamamlamıştır.  

Yüksek öğretim eğitimi için Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni tercih etmiş, İktisat ve Maliye Bölümü’nden mezun olmuştur.  

Eğitimine devam etme kararı alan Mehmet Akif Hamzaçebi, Gazi Üniversitesi’nde Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye Bölümü’nde ‘Gelir ve Kurumlar Vergilerinin Entegrasyonu’ alanında yüksek lisans yapmıştır.  

Çalışma hayatına Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü’nde memur olarak başlamış ve başarısı üzerine Maliye Müfettiş Yardımcısı ve Maliye Müfettişi olmuştur. Amerika Birleşik Devletleri’nde 1983 ve 1984 yılları arasında 1 senelik staj eğitimi almış ve 1985 yılında ‘Maliye Başmüfettişi’ olmuştur.  

Maliye Bakanlığı’nda İstanbul Defterdar Yardımcısı, Ankara Defterdarı, Millî Emlak Genel Müdürü, İstanbul Defterdarı ve Gelirler Genel Müdürü gibi çeşitli görevler üstlenmiştir.  

Bilgilerini paylaşmak adına ‘Gelirler Genel Müdürü’ olduğu yıllarda “Finansal Forum” isimli gazetede ekonomik alanlarda çok sayıda köşe yazısı yazmıştır.  

Voleybol Federasyonu, Su Altı Sporları Federasyonu, Gayrimenkul Ekspertiz ve Değerleme A.Ş. ve Türk Paten Enstitüsü Yönetim Kurulu gibi birden fazla üyeliklerde de yer almıştır.  

Siyasete atılmaya karar verişinin ardından, 22 ve 23. Dönemde Trabzon Milletvekili seçilmiştir. Sonrasında 24, 25 ve 26. Dönemde de İstanbul Milletvekili olarak kayıtlara geçmiştir.  

Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği’ni 2002 ve 2010 yılları arasında gerçekleştirmiş, 2003 ve 2010 yılları aralığında da ‘Plan ve Bütçe Komisyonu CHP Grup Sözcüsü’ olarak görevini üstlenmiştir.  

Ayrıca CHP Grup Başkanvekili olarak 2010 ve 2015 yılları arasında yer alan Hamzaçebi, 2015 ve 2017 yılları aralığında da Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili olmuştur.  

Çok iyi derecede İngilizce bilen başarılı siyasetçi, 15 Şubat 2018 tarihinde ‘Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri’ olarak görev üstlenmiş, 7 Şubat 2019 tarihinde ise görevinden istifa etme kararı almıştır.  

Mehmet Akif Hamzaçebi, evli ve 1 çocuk sahibidir.  

16 Aralık 2020 Çarşamba 11:23

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Mehmet Akif Hamzaçebi
Meslek Siyasetçi
Yaşı 70 (1953-12-01)
Boyu -
Burcu Yay
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Yüksek Lisans
Eşi Bilinmiyor
Sevgilisi -
Doğum Yeri Trabzon
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler