Bülent Turan Kimdir?


(1) (1)
Ad Soyad Bülent Turan
Meslek Siyasetçi
Yaşı 49 (1975-01-17)
Boyu -
Burcu Oğlak
Göz Rengi Mavi
Eğitim Yüksek Lisans
Eşi Kevser Turan
Sevgilisi -
Doğum Yeri Çanakkale

Biyografi

Bülent Turan, 17 Ocak 1975 tarihinde Çanakkale’de dünyaya gelmiştir. Orta öğretim eğitimini Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde tamamlamıştır.

Yüksek öğretim eğitimi için Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni tercih eden Turan, eğitimine yüksek lisans ile devam etme kararı almıştır.  

Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nde yüksek lisans yapmış ve siyasi kariyerine 2002 yılında atılmıştır.

Bülent Turan, ‘Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcılığı’ görevini 2002 ve 2006 yılları arasında sürdürmüştür. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girişi ise ilk kez, 2011 yılında yapılan Türkiye Genel Seçimlerinde ‘AK Parti İstanbul Milletvekili’ seçilmesiyle gerçekleşmiştir.  

Başarılı siyasetçi, 24. Dönemde TBMM Adalet Komisyonu ve İnsan Hakları Komisyonu Üyeliği’nin yanı sıra, AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyeliği ve AK Parti Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinde de yer almıştır.  

Haziran 2015 ve Kasım 2015 tarihlerinde gerçekleşen Türkiye Genel Seçimlerinde AK Parti Çanakkale Milletvekili olarak meclise girmiş ve 26. Dönemde AK Parti Grup Başkanvekili görevine getirilmiştir.  

Çok sayıda sivil toplum kuruluşunda ve öğrenci organizasyonlarında çeşitli görevlerde yer alan siyasetçi, Turan Hukuk Bürosu’nun yöneticilik görevini de üstlenmiştir.  

İyi derecede İngilizce konuşabilen milletvekili, Hukukçular Derneği’nde ‘Yönetim Kurulu Üyesi’ olarak görev almaktadır.  

Oğlak burcu özelliklerine sahip olan Bülent Turan, Kevser Turan ile dünya evine girmiş ve bu evlilikten iki de çocuk sahibi olmuştur.  

12 Aralık 2020 Cumartesi 11:31

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Bülent Turan
Meslek Siyasetçi
Yaşı 49 (1975-01-17)
Boyu -
Burcu Oğlak
Göz Rengi Mavi
Eğitim Yüksek Lisans
Eşi Kevser Turan
Sevgilisi -
Doğum Yeri Çanakkale
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler