Ziynet Sali Kimdir?


(6) (0)
Ad Soyad Ziynet Sali
Meslek Sanatçı
Yaşı 49 (1974-04-29)
Boyu 1,64
Kilosu 56 KG
Burcu Boğa
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Eşi Erkan Erzurumlu
Sevgilisi -
Doğum Yeri KKTC

Biyografi

Ziynet Sali, 29 Nisan 1974 tarihinde Kuzey Kıbrıs’ın Girne kentinde dünyaya gelmiştir. Ailesi ile İngiltere’ye gidişinin yanı sıra, 6 yıla yakın bir süre boyunca da Manchester’da yaşamıştır.  

Ailesiyle tekrar Kıbrıs’a yerleşme kararı alan Sali, 1995 yılında da İstanbul’da konservatuvara girmiş ve aynı yıllarda amatör olarak şarkı söylemeye de başlamıştır.  

Konservatuvar eğitimini 1999 yılında 4’üncülük derecesi ile tamamlayan Sali, 2000 yılında ilk albümünü çıkarmıştır. Bu albüm ile büyük bir çıkış yakalayan güzel şarkıcı, toplamda 6 albüme, 7 single ve 1 de compilation albüme sahiptir.  

1 adet Konser DVD’si de bulunan şarkıcının, 3’üncü albümünde seslendirmiş olduğu ‘Zordur Oğlum’ isimli parça, 2006 yılında dinleme rekorları kırarak, İtalya’daki internet üzerinde düzenlenen yarışmada “Euro Dance” şarkı oylaması ile birinciliğe layık görülmüştür.

2010 yılında çıkarmış olduğu Rüya adlı single ile de büyük bir yükselme yaşayan güzel şarkıcı, bu parça ile yılın en çok çalınan şarkısının seslendireni olmayı da başarmıştır. Ve bu başarı ile Kral Tv’den de ödül alan Sali, bu dönemde ciddi bir hayran kitlesi de edinmiştir.  

2012 yılında ‘Sonsuz Ol’ adlı albümünde yer alan ‘Her Şey Güzel Olacak’ adlı parçaya da video klip çeken Sali, bu klip ile de Kral Tv’den ‘En İyi Video Klibi’ ödülünü almıştır.  

Büyük bir ün edinmeyi başaran şarkıcı, 2015 yılında da ‘X Factor’ adlı yarışmada jüri üyeliği görevini üstlenmiştir.  

Çok sayıda ödüle layık görülen Ziynet Sali, ayrıca 2016 yılında da Hamburg’da organize edilen DAFBAMA isimli müzik ödüllerinde ‘Akdeniz’in En İyi Kadın Sanatçısı’ ödülünün sahibi olmuştur.  

Güzel şarkıcı 2019 yılında gitarist Erkan Erzurumlu ile dünya evine girmiştir.  

Yurt dışında Almanya, Hollanda, Belçika, İsviçre, Yunanistan, Makedonya, Bulgaristan, Türkmenistan, Hırvatistan ve Günay Afrika gibi pek çok yerde de konser veren güzel şarkıcı, müzik dünyasının da çok sevilen isimleri arasındaki yerini almıştır.  

Boğa burcu özelliklerine sahip olan Ziynet Sali, 1.64 metre uzunlukta ve 56 kilogram ağırlıktadır.  

24 Kasım 2020 Salı 13:02

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Ziynet Sali
Meslek Sanatçı
Yaşı 49 (1974-04-29)
Boyu 1,64
Kilosu 56 KG
Burcu Boğa
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Eşi Erkan Erzurumlu
Sevgilisi -
Doğum Yeri KKTC
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler