Bergen Kimdir?


(1) (1)
Ad Soyad Bergen Sarılmışer
Meslek Sanatçı
Yaşı 64 (1959-07-15)
Burcu Yengeç
Göz Rengi Kahverengi
Doğum Yeri Mersin

Biyografi

Bergen Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındadır? Neden Öldü? Hayatı ve Biyografisi.

Acıların kadını olarak bilinen Bergen Sarılmışer, 15 Temmuz 1959 yılında Mersin’de doğmuştur. 7 çocuklu bir ailenin en küçük çocuğudur. Anne ve babası boşanan Bergen annesi Sebahat Çakır’la birlikte 1966 yılında Ankara’ya yerleşmiştir.

Türkiye’de kadına karşı şiddetin sembol isimlerinden biridir. 
Hayatı filme konu olan Bergen’in filmi 2022 yılında çıkmıştır. Farah Zeynep Abdullah, Bergen’i canlandıran oyuncudur.

Bergen’in Eğitim Hayatı:

İlkokulu Yeni Mahalle’de Yunus Emre İlkokulu’nda okuyan Bergen, Ankara Devlet Konservatuarı Piyano Bölümü’ne girmiştir. Ancak maddi sıkıntılar yaşadıkları için eğitimini tamamlayamamıştır.

Bergen’in İş Hayatı, Şarkıcılığa Nasıl Başladı?

Annesiyle Ankara’ya yerleşen Bergen orada bir süre Ptt‘de memurluk yapmıştır. Arkadaşlarıyla eğlenmek için gittiği Seyman Kulüp isimli pavyonda arkadaşlarının ısrarı üzerine Orhan Gencebay’ın Batsın Bu Dünya isimli şarkısını söylemiştir. Bu şarkıyla orada çok ilgi toplayan Bergen’e pavyon sahibinden sahneye çıkma teklifi gelmiştir. Bergen’de bu teklifi kabul ederek sanat dünyasına atılmıştır. Ankara’da bir çok pavyonda sahne alan sanatçı gelen güzel bir teklif için Adana’ya gitmiştir.

 

Bergen’in Hayatı, Halis Serbest’le Nasıl Tanıştı?

Bergen müzik dünyasının en önemli isimlerinden biridir. Güzel sesi ile hayranları günümüzde halen artmaktadır. 
 

Bir çok mekanda sahne alan Bergen gelen teklif üzerine gittiği Adana’da Halis Serbest ile tanışmıştır. Halis Serbest her gece Bergen’in çıktığı mekana gidip en ön masadan dinleyerek çiçekler göndermektedir. Bir yılın sonunda Halis Serbest’in ısrarlarıyla evlenmişlerdir. Ancak Halis Serbest’in başkasıyla evli olduğunu duyan Bergen bu ilişkiye son vermiştir.

Hayatının en kötü dönemleri bu olayla başlamıştır. Ayrılığın ardından Bergen annesi ile birlikte İzmir’e kaçar. 31 Ekim 1982 gecesi İzmir Alsancak’ta New York adında bir pavyonun kapısında taksiye binmek üzereyken, Halis Serbest’in 500 bin liraya tuttuğu kiralık katil tarafından yüzüne bir kova kezzap dökülmüştür.

Bergen o anları şu şekilde anlatmıştır;

”O anda iki gözüm gitti. Biraz alkollü olduğum için hiç birşeyin farkında değildim. Sadece çığlıklar duyuyorum. Bir ara suya götürün diyorlar. Kadere bak ki sular kesik! Su ip gibi akıyor. Üzerimdeki giysileri yırtıp heryerimi sardılar. O an her yer çok karanlık, bir şey göremiyor, gözlerimi açamıyordum. Daha sonra Ege Üniversitesi Hastanesine götürdüler.  Hastanede 45 gün tedavi gördüm.” 
 

Bergen’in estetik ameliyatını o dönemin meşhur estetik cerrahı olan Onur Erol yapmıştır. Bergen’i en az 3 kez ameliyat ettiğini, zımparalama yöntemiyle deriyi soyduklarını, sonradan eklenecek göz için göz çukuru yapıldığını, yok olan burun kanatları yerine kıkırdak eklendiğini ve yüzüne kalçasından deri eklendiğini ozamanlar doktoru Onur Erol milliyet gazetesinde verdiği röportaj da söylemiştir. 
 

Sağ gözünün hasarı yüzünden o görüntüyü saçlarıyla kapayarak, gözlük takarak hayatına devam eden Bergen bu imajıyla akıllardan çıkmayan bir isim olmuştur.

1986 yılında yaptığı dördüncü stüdyo albümü “Acıların Kadını” ve kendi hayat hikayesini anlatan albümle aynı filmde oynadığından dolayı adı Acıların Kadını olarak anılmaya başlanmıştır.

Halis Serbest çok kıskanç biri olduğu için Bergen’in sahneye çıkmasını şarkı söylemesini istememektedir. Tüm bu yaşadıklarına rağmen Bergen müziği bırakmamıştır. 
 

Bergen Neden Öldü? Nasıl Öldü? Kim Öldürdü?

Bergen, boşandığı eşi Halis Serbest tarafından 14 Ağustos 1989 gecesi kurşunlanarak ölmüştür. Bergen memleketi Mersin’de Şehir Mezarlığına defnedilmiştir. 
 

Bergen’in Albümleri:

1982 Şikayetim Var

1983 Kardeşiz Kader

1985 İnsan Severse

1986 Acıların Kadını

1987 Onu Da Yak Tanrım

1988 Sevgimin Bedeli

1988 İstemiyorum

1989 Yıllar Affetmez

1990 Giden Gençliğim

1990 Garibanın Çilesi Mezarda Biter

1991 Son Ağlayışım

Yıllar Affetmez isimli albümünden sonra çıkan albümler sanatçının ölümünden sonra çıkarılmıştır.

08 Mart 2022 Salı 16:54 - 08 Mart 2022 Salı 17:13

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Bergen Sarılmışer
Meslek Sanatçı
Yaşı 64 (1959-07-15)
Burcu Yengeç
Göz Rengi Kahverengi
Doğum Yeri Mersin
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler