Kenan Doğulu Kimdir?


(1) (2)
Ad Soyad Kenan Doğulu
Meslek Sanatçı
Yaşı 49 (1974-05-31)
Boyu 1,74
Kilosu 63 KG
Burcu İkizler
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Yüksek Lisans
Eşi Beren Saat
Sevgilisi -
Doğum Yeri İstanbul

Biyografi

Kenan Doğulu, 31 Mayıs 1974 tarihinde Serpil ve Yurdaer çiftinin çocukları olarak İstanbul’un Cihangir semtinde dünyaya gelmiştir. Tam adı Kenan Cihan Doğulu'dur. Aslen Gaziantepli olan Doğulu’nun abisi Ozan Doğulu müzisyen, kız kardeşi Canan Doğulu ise moda ve tasarımcıdır.  

Henüz 5 yaşında iken konservatuvarın piyano bölümüne birincilik derecesi ile giren Doğulu, altı sene boyunca piyano eğitimi almıştır. Erkan Alpay’dan flüt, Erdem Sökmen’den gitar üzerine ders aldıktan sonra ise tiyatro eğitimine yönelmiştir.  

Tiyatro eğitiminin yanı sıra, çocuk korosunda solistlik ve ritmli sazlar öğrenimine de devam eden Kenan Doğulu, orta öğretim eğitimini de Kültür Koleji’nde tamamlamıştır.  

Eğitim hayatına yurt dışında devam etmek üzere Amerika Birleşik Devletleri’nin New Hampshire eyaletine giderek, ‘Hesser College’da Communication sertifika programını da başarıyla sonlandırmış ve sonrasında L.A. Musicians Institute’da yüksek öğretim eğitimine başlamıştır.  

Yurt dışından döndükten sonra eğitimine Bilgi Üniversitesi’nde devam eden şarkıcı, 1993 yılında ilk albümü ‘Yaparım Bilirsin’ ile ciddi bir çıkış yakalamayı da başarmıştır.  

Albüm çalışmalarına ‘Sımsıkı Sıkı Sıkı', Kenan Doğulu III ile de devam ederek, kısa bir sürede çok sayıda başarıya da imza atmıştır. Pek çok ödüle de layık görülen yakışıklı şarkıcı, ayrıca sosyal sorumluluk projelerinde de yer alarak örnek teşkil eden isimler arasındaki yerini almıştır.  

Büyük bir hayran kitlesine ulaşmayı başaran yakışıklı şarkıcı, 1996 yılında ‘Hiç Bana Sordun Mu?’ adlı bir televizyon dizisi ile de seyirci karşısına çıkmıştır.  

29 Ekim 1997 tarihinde 10. Yıl Marşı’nı tekrar düzenleyen Doğulu, bu düzenlemenin de içerisinde yer aldığı ‘Kenan Doğulu 3.5’ adlı tekli çalışmasını çıkarmıştır.  

2012 yılında güzel oyuncu Beren Saat ile birliktelik yaşamaya başlayan Doğulu, 23 Şubat 2014 tarihinde nişanlanmış ve çift aynı yıl 29 Temmuz günü de Amerika Birleşik Devletleri’nin Los Angeles şehrinde dünya evine girmiştir.  

Şarkıcı ayrıca Galatasaray Spor Kulübü’nde de Genel Kurulu Üyesi olarak yer almaktadır.  

İkizler burcu özelliklerine sahip olan Kenan Doğulu, 1.74 metre uzunlukta ve 63 kilogram ağırlıktadır.  

23 Kasım 2020 Pazartesi 17:27 - 02 Aralık 2022 Cuma 22:54

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Kenan Doğulu
Meslek Sanatçı
Yaşı 49 (1974-05-31)
Boyu 1,74
Kilosu 63 KG
Burcu İkizler
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Yüksek Lisans
Eşi Beren Saat
Sevgilisi -
Doğum Yeri İstanbul
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler