Seda Sayan Kimdir?


(2) (0)
Ad Soyad Seda Sayan
Meslek Sanatçı
Yaşı 62 (1961-12-30)
Boyu 1,73
Kilosu 56 KG
Burcu Oğlak
Göz Rengi Yeşil
Eğitim Lise
Eşi Yok
Sevgilisi Yok
Doğum Yeri İstanbul

Biyografi

Seda Sayan, 30 Aralık 1961 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Asıl adı Aysel Gürsaçer’dir.  

Müzik dünyasına 1980’li yıllarda atılan Sayan, ‘Ah Geceler’, ‘Bebeğim’, ‘Ben Sana Demedim Mi?’, ‘Sensizliğe Yanarım’ ve ‘Var Mısın?’ gibi parçalarla adını duyurmuştur.  

Şarkıcı ve oyuncu kimliği ile ün edinen Sayan, uzun bir süre sabah kuşağında çeşitli kadın programlarında sunuculuk yapmıştır.  

‘Fedai’ adlı dizide Tamer Karadağlı ile rol alan güzel oyuncu, buradaki başarısızlığının sonrasında kariyerine müzik alanında devam etme kararı almış ve bir süre İbrahim Tatlıses ve Muazzez Abacı gibi önemli sanatçılarla jüri üyeliği yapmıştır.  

1987 yılında ilk evliliğini Rıdvan Kılıç ile yaşayan sanatçının bu beraberliği 6 ay kadar sürmüştür. Sonrasında ise 1990 yılında Sinan Engin ile dünya evine girmiş ve bu evlilikten de Oğulcan isminde bir erkek çocuğu sahibi olmuştur.  

6 yıl süren evliliğinin ardından ayrılma kararı alan Sayan, 1998 yılında ise Soner Yapcacık ile nikah masasına oturmuş fakat bu beraberliği de uzun sürmemiştir.  

Gündemde en fazla konuşulan ilişkilerinden birisini Nihat Doğan ile yaşayan sanatçı, 1 Şubat 2008 tarihinde de kendisinden 23 yaş küçük olan şarkıcı Onur Şan ile evlenmiş, bu evliliği ise 2 yıl sürmüştür.  

Türkiye’nin ilk haftalık kadın dergisi olarak da bilinen ‘Seda Magazin’in editörlük görevini de üstlenen Sayan, çok sayıda programın da sunucusu olarak seyirci karşısına çıkmıştır.  

‘O Ses Türkiye’ isimli yarışmada jüri üyesi olarak da yer alan Sayan, son olarak TV 8 ekranlarında yayınlanan ‘Seda Sayan’la Yemekteyiz’ isimli yarışma programının sunuculuğunu üstlenmiştir.  

Oğlak burcu özelliklerine sahip olan Seda Sayan, 1.73 metre uzunlukta ve 56 kilogram ağırlıktadır.  

22 Kasım 2020 Pazar 15:15

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Seda Sayan
Meslek Sanatçı
Yaşı 62 (1961-12-30)
Boyu 1,73
Kilosu 56 KG
Burcu Oğlak
Göz Rengi Yeşil
Eğitim Lise
Eşi Yok
Sevgilisi Yok
Doğum Yeri İstanbul
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler