Tolga Çevik Kimdir?


(0) (0)
Ad soyad Tolga Çevik
Meslek Oyuncu
Yaşı 46 (1974-05-12)
Boyu 1,78
Kilosu 76 KG
Burcu Boğa
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Central Missouri State University
Eşi Özge Çevik
Sevgilisi Yok
Doğum Yeri İstanbul

Biyografi

Tolga Çevik, 12 Mayıs 1974 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. İlköğretim eğitimini Bahariye İlkokulu’nda tamamlamış, orta öğretim eğitimi için Özel Doğuş Lisesi’ne kaydolmuştur. Lise yıllarında ilk kez tiyatro çalışmalarına başlayan Çevik, yarışmalarda en iyi oyuncu ödüllerini almaya da hak kazanmıştır.  

Yüksek öğretim eğitimini görmek için İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı sınavına girmiş fakat başarılı olamamıştır. Sonrasında ise ‘Yeditepe Oyuncuları’ isimli tiyatroya katılma kararı almıştır.  

Eğitimini 1996 yılında Central Missouri State Üniversitesi’nde Tiyatro Anasanat Dalı Oyunculuk Bölümü’nde tamamlamış ve bu süreçte ünlü Amerikalı aktör Robin Williams’tan da eğitim almıştır.  

Yurtdışındaki eğitimini başarıyla tamamlamanın ardından, ‘Hadi Çaman Tiyatrosu’nda çalışmaya başlamış, BKM oyuncusu olmuştur. Ve rol aldığı dizi ve filmler de çoğunlukla BKM yapımıdır.  

Yeditepe Oyuncuları’nın yer almış olduğu ‘Kelebekler Özgürdür’ isimli oyunda da rol alan başarılı tiyatrocu, asıl ününü ‘Komedi Dükkanı’ isimli program ile edinmiştir.  

Tv 8, TRT ve Star Tv’de yayınlanmış olan ‘Komedi Dükkanı’ isimli programla, büyük bir hayran kitlesi de edinmeyi başarmıştır. Fakat program, 15 Haziran 2011 tarihinde ‘Yolun Sonu’ isimli bölümle final yapmıştır.

Çevik, ‘Arkadaşım Hoş geldin’ isimli bir Avrupa turnesini tamamlamanın ardından da, 31 Aralık 2013 tarihinde Kanal D ekranlarında ‘Arkadaşım Hoş geldin’ isimli programla yayın hayatına tekrar dönmüştür. Oyun 2015 yılının Ocak ayında final yapmış ve başarılı oyuncu ‘Müdür ne’aptın’ ile yoluna devam etmiştir. Bu oyunu da 2016 yılında sona eren tiyatrocu, Avrupa Yakası, Organize İşler, Vizontele gibi pek çok yapımda da yer almıştır.  

2018 yılında Fox Tv ekranlarında ‘Tolgshow’ isimli programı yapan oyuncunun bu programı ise 26 bölüm sürmüş sonrasında final yapmıştır.  

Cem Yılmaz’ın kardeşi Özge Yılmaz ile dünya evine 2004 yılında giren başarılı oyuncunun bu evlilikten ise Tuna isminde bir kız Tan isminde bir de erkek çocuğu olmuştur.  

Boğa burcu özelliklerine sahip olan Tolga Çevik, 1.78 metre uzunlukta ve 68 kilogram ağırlıktadır.  

Eş: Özge Çevik (e. 2004)

Doğum: 12 Mayıs 1974 (45 yaşında); İstanbul, Türkiye

Çocuklar: Tuna Çevik, Tan Çevik

Filmografi

• Organize İşler (2005) - Samet Bulut

• Hızlı Adımlar (2004)

• Vizontele Tuuba (2003) - Nafiz Doğan

• Vizontele (2000) - Nafiz Doğan

• Herkes Kendi Evinde (2000) - Selim

• Köçek (2000)

Televizyon Dizileri

  • Komedi Dükkanı, 2008
  • Komedi Dükkanı (2007 - 2008)
  • Avrupa Yakası (2006 - 2008) - Sacit Kral
  • Herşey Yolunda (2004) - Başar
  • Dişi Kuş (2004) - İskender
  • Ölümsüz Aşk (2003) - Tahsin
  • Esir Şehrin İnsanları (2003)
  • Aşk ve Gurur Savaş (2002) - Savaş Timur
  • Salacak Öyküleri (1998)
  • Feride (1996) - Ali
24 Nisan 2020 Cuma 14:13 - 02 Mayıs 2020 Cumartesi 17:01

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad soyad Tolga Çevik
Meslek Oyuncu
Yaşı 46 (1974-05-12)
Boyu 1,78
Kilosu 76 KG
Burcu Boğa
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Central Missouri State University
Eşi Özge Çevik
Sevgilisi Yok
Doğum Yeri İstanbul
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler