Sinem Kobal, 14 Ağustos 1987 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Babası inşaat mühendisi, annesi ev hanımıdır.
Okul hayatına başlamadan önce bale eğitimi alan Kobal, 8 yıl boyunca bu alanda ders alarak kendisini geliştirmiştir. Ortaokul yıllarında ayrıca basketbola da başlamış ve okulun basket takımıyla birlikte İstanbul şampiyonluğu kazanmıştır.
Orta öğretim eğitimini İstek Vakfı Özel Acıbadem Lisesi’nde tamamlamış, lise öğrenciliği yıllarında voleybol, basketbol ve step yapmıştır. Ayrıca oyunculuğa başladığı süreçte de aikido yapmıştır.
Oyunculuğa duyduğu ilgi sebebiyle Dormen Tiyatrosu’nda oyunculuğa başlamış, kameralar karşısına henüz 13 yaşındayken ‘Dadı’ isimli televizyon dizisi ile geçmiştir.
Dadı dizisi ile önemli bir çıkış yakalayan güzel oyuncu, sonrasında Selena dizisi ile çok sevilmiş ve buradaki başarıyla Jetix Çocuk Ödülleri’nde ‘En Sevilen Türk Kadın Oyuncu’ ödülüne layık görülmüştür.
Dadı dizisinin ardından tekrar tiyatro sahnelerine dönen oyuncu, Uygur Tiyatro topluluğunda bir dönem sahne almıştır.
Yüksek öğretim eğitimine Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Gösteri Bölümü ile devam eden başarılı oyuncu, okulunu başarıyla tamamlamıştır.
Güzel oyuncu, Hürrem Sultan, Okul, Lise Defteri, Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu, Romantik Komedi, Romantik Komedi 2, Küçük Sırlar gibi pek çok yapımda da yer almıştır.
Başarılı oyuncu, 2016 yılında oyuncu Kenan İmirzalıoğlu ile dünya evine girmiştir. Çift şimdilerde bebek beklemektedir.
Aslan burcu özelliklerine sahip olan Sinem Kobal, 1.71 metre uzunlukta ve 58 kilogram ağırlıktadır.
Sinem Kobal’ın rol aldığı bazı diziler ve filmler:
2015 Analar ve anneler
2014 Gönül İşleri
2011 Mor Menekşeler
2010 Küçük Sırlar
2006 Selena
2005 Nefes Nefese
2001 Dadı
Ad Soyad | Sinem Kobal |
Meslek | Oyuncu |
Yaşı | 35 (1987-08-14) |
Boyu | 1,71 |
Kilosu | 58 KG |
Burcu | Aslan |
Göz Rengi | Kahverengi |
Eğitim | Lisans |
Eşi | Kenan İmirzalıoğlu |
Doğum Yeri | İstanbul |