Tolga Karel, 1 Ekim 1978 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Gerçek adı Tolga Önce olarak bilinmektedir.
Yüksek öğretim eğitimini Gösteri Sanatları Sinematografi Drama alanında tamamlamış ve sonrasında Paris Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü ile eğitimine devam etmiştir.
Mezuniyetinin ardından sinema ve tiyatro eleştirmenliği yapan Karel, eğitimine devam etme kararı alarak Paris’te yüksek lisans yapmıştır.
Özcan Deniz, Ebru Gündeş, Ebru Yaşar, Hülya Avşar, Nalan, Zeynep Mansur, Petek Dinçöz, Hande Yener gibi şarkıcıların albümlerinde şarkı sözü kaleme almasının yanı sıra, bestekarlık da yapmıştır.
En önemli çıkışını ‘Yaprak Dökümü’ adlı televizyon dizisi ile yaşayan yakışıklı oyuncu, Bulgaristan’dan organize edilen Best Model of the World adlı güzellik yarışmasında da ikinci olmuştur.
29 Ağustos 2011 tarihinde Azerbaycanlı manken Günay Musayeva ile dünya evine giren başarılı oyuncunun bu beraberliğinden Cihangir Can adında bir de oğlu olmuştur. Fakat çift 15 Eylül 2015 tarihinde boşanmıştır. İkinci evliliğini de Sarah Scott ile yaşamıştır.
2014 yılında Acun Ilıcalı’nın hazırlayıp sunmuş olduğu Survivor yarışmasına katılan oyuncu, Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam, Kanıt, Evdeki Yabancı, Ödünç Hayat, Kabuslar Evi: Karanlıktan Gelenler gibi pek çok yapımda da yer almıştır. Usta oyuncu bir dönem de oyunculuğu bırakarak, tır şoförlüğü yapmıştır.
Terazi burcu özelliklerine sahip olan Tolga Karel, 1.81 metre uzunlukta ve 71 kilogram ağırlıktadır.
Oynadığı diziler :
2012 - Kanıt
2011 - 2012 - Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam
2006-2010 - Yaprak Dökümü (
2006 - Kabuslar Evi:Karanlıktan Gelenler
2005 - Ödünç Hayat
2000 - Evdeki Yabancı
Filmleri:
2008 - Cin Geçidi
2007 - Dövme
2001-tv filmi - Şeytan Çıkmazı
2000-tv filmi - Aşkın Bedeli
1999-tv filmi -Gece Şahinleri
Ad Soyad | Tolga Karel |
Meslek | Oyuncu |
Yaşı | 44 (1978-10-01) |
Boyu | 1,81 |
Kilosu | 71 KG |
Burcu | Terazi |
Göz Rengi | Mavi |
Eğitim | Yüksek Lisans |
Eşi | Sarah Scott |
Doğum Yeri | İstanbul |