Ayça Işıldar Ak Kimdir?


(1) (1)
Ad Soyad Ayça Işıldar
Meslek Oyuncu
Yaşı 44 (1980-02-03)
Burcu Kova
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Ankara Üniversitesi
Doğum Yeri Ankara

Biyografi

Ayça Işıldar kimdir, kaç yaşında, boyu, kilosu kaç, evlimi, kariyer hayatı, mesleği, eğitimi ve hayatı hakkında kısaca bilgiler.

Ayça Işıldar Ak Kimdir?

Oyuncu, seslendirme sanatçısı.

Ayça Işıldar 2 Şubat 1980 yılında Ankara'da dünyaya gelmiştir. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı'nda tamamlamıştır. Yine aynı üniversitede Yaratıcı Drama Bölümü'nde yüksek lisans yapmıştır.

Ayça Işıldar, 2001 yılında okul arkadaşlarıyla birlikte Mahşer-i Cümbüş isimli tiyatro grubunu kurmuştur. Çankaya Halk Eğitim Merkezi ve Mamak Anadolu Lisesi'nde tiyatro ve yaratıcı drama öğretmenliği yapmıştır.

2007 yılında Mahşer-i Cümbüş ile yaptıkları oyunları Anında Görüntü Show isimli programla seyirciyle buluşturmuştur.

Ayrıca Doğa İçin Çal Projesinde 8. parçası olan Hayde isimli türkü ve Divana Aşık Gibi türküsünü seslendirmiştir. Bunun dışında Mahşeri- Cümbüş isimli gruptan arkadaşlarıylada Karaçalı ve Hey Onbeşli isimli parçaları seslendirmiştir.

Oyunculuk kariyerinide sürdüren Ayça Işıldar, kameraların karşısına ilk kez 2005 yılında Kadın İsterse isimli diziyle çıkmıştır. Ardından 24 Saat, Tövbeler Olsun gibi projelerde rol almıştır.

2023 yılında ise İyi Adamın 10 Günü isimli filmin oyuncu kadrosuna dahil olmuştur. Filmin oyuncuları arasında ise Nejat İşler, İlayda Alişan, İlayda Akdoğan, Esra Ronanbar, Şenay Gürler, Rıza Kocaoğlu, Gözde Kaya, Erdal Yıldız, Nur Fettahoğlu, Barış Falay, Kaan Turgut, Kadir Çermik, Yurdaer Okur, Emre Erçil, İpek Türktan, Ata Artman, Lalizer Kemaloğlu, Can Girgin, Emrecan Karakurum gibi isimler yer almıştır.

Ayça Işıldar'ın Oynadığı  Diziler:

  • 2022- Yargı
  • 2021- Tövbeler Olsun
  • 2005- 24 Saat
  • 2004- Kadın İsterse

Ayça Işıldar'ın Oynadığı Filmler:

  • 2023- İyi Adamın 10 Günü

Ayça Işıldar'ın İnstagram Hesabı:

@aycaisildar

İlginizi Çekebilir: Çağla Şikel

 

 

 

24 Ağustos 2023 Perşembe 14:40 - 24 Ağustos 2023 Perşembe 14:48

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Ayça Işıldar
Meslek Oyuncu
Yaşı 44 (1980-02-03)
Burcu Kova
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Ankara Üniversitesi
Doğum Yeri Ankara
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler