Esra Akkaya Kimdir?


(1) (1)
Ad Soyad Esra Akkaya
Meslek Oyuncu
Yaşı 54 (1970-01-01)
Burcu Oğlak
Göz Rengi Yeşil
Eğitim Mimar Sinan Üniversitesi
Doğum Yeri İstanbul

Biyografi

Esra Akkaya kimdir, kaç yaşında, boyu, kilosu kaç, sevgilisi varmı, evlimi, kariyer hayatı, mesleği, eğitimi ve hayatı hakkında kısaca bilgiler.

Esra Akkaya Kimdir?

Oyuncu.

Esra Akkaya 1970 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Lisans eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda tamamlamıştır. 

Tiyatro kariyerine 1983 yılında Tevfik Gelenbe tiyatrosunda adım atmıştır. Ardından İstanbul Devlet Tiyatrosu, Bakırköy Belediye Tiyatrosu, Antalya Devlet Tiyatroları gibi tiyatrolarda sahne almıştır.

2010 yılında kardeşleri Sarp ve Kaya Akkaya ile birlikte AKKAdemi Tiyatro'yu kurmuştur.

Kameraların karşısına ilk kez 1997-2002 yılları arasında yayınlanan Mahallenin Muhtarları isimli dizide Şirin karakteriyle çıkmıştır. Bu dizide oldukça ilgi görmüştür. Ardından Karanlıkta Biri Var, Günaydın İstanbul Kardeş, Yarı Şaka Yarı Ciddi isimli projelerde rol almıştır.

2021 yılında Masumlar Apartmanı isimli dizide rol almıştır.

2023 yılında ise Merve Kült isimli romantik, komedi filminde rol almıştır. Filmin oyuncuları arasında ise Ozan Dolunay, Ahsen Eroğlu, Burcu Türünz, Zuhal Olcay,  Levent Meşe, Ferit Aktuğ, Mine Tugay, Ege Aydan, Arif Pişkin, Kirkor Dinçkayıkçı, Süreyya Gürsel Evren, Sevde Yıldırım, Ezgi İrem Mutlu gibi isimler yer almaktadır.

Esra Akkaya Evli mi? Kiminle Evli?

Esra Akkaya ilk evliliğini 1993 yılında Arda adında bir doktor ile yapmıştır. 1999-2000 yılları arasında oyuncu Yetkin Dikinciler ile evli kalmıştır. 2001 yılında ise Fırat Kaya ile evlenmiş ancak evliliği bir sene sonunda sonlanmıştır. Dördüncü evliliğini ise yönetmen Kudret Sabancı ile yapmış, 2006 yılında ise boşanmışlardır. 2008 yılında ise Harun Uygural ile evlenmiş, 2016 yılında ise boşanmıştır. 

Esra Akkaya'nın çocuğu var mı gibi soruların cevabı ise 2013 yılında Etiyopyalı Can Alex Campbell isimli bir bebeği evlat edinmiştir.

Esra Akkaya'nın Oynadığı Dizi ve Filmler:

  • Merve Kült
  • Masumlar Apartmanı
  • Böyle Bitmesin
  • 20 Dakika
  • Sonradan Görme
  • Bir Dilim Aşk
  • Yarı Şaka Yarı Ciddi
  • Günaydın İstanbul Kardeş
  • Karanlıkta Biri Var
  • Mahallenin Muhtarları

Esra Akkaya'nın İnstagram Hesabı:

@esraakkaya

İlginizi Çekebilir: Barış Arduç

 

13 Ağustos 2023 Pazar 01:24 - 13 Ağustos 2023 Pazar 02:48

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Esra Akkaya
Meslek Oyuncu
Yaşı 54 (1970-01-01)
Burcu Oğlak
Göz Rengi Yeşil
Eğitim Mimar Sinan Üniversitesi
Doğum Yeri İstanbul
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler