Murat Özer Kimdir?


(1) (1)
Ad Soyad Murat Özer
Meslek Yazar
Yaşı 58 (1966-02-23)
Burcu Balık
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Eşi Feride Çetin
Doğum Yeri Sakarya

Biyografi

Murat Özer Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındadır?

Murat Özer, Türk Sinema eleştirmenidir. 23 Şubat 1966 yılında Adapazarı’nda dünyaya gelmiştir. 
Evli ve bir kız çocuğu vardır.

Murat Özer Kimdir? Yazarlık Kariyeri Nasıl Başlamıştır?

Murat Özer 1990 yılında sinema yazarı olan Tunca Arslan’ın desteği ile sinema yazarlığına başlamıştır. 2000’e Doğru Dergisi, Aydınlık gazetesi, Yeni Yüzyıl gazetesi, Sinema dergisi, Cumhuriyet gazetesi, Sinerama dergisi gibi yayın organlarında görev almıştır.

1993-1994 yıllarında Atilla Dorsay ile birlikte Trt için Sinema Tarihinden Bir Yaprak ve Sinema 100 yaşında programlarını hazırlamıştır. 

Yazar Murat Özer, 1994 yılında Sinema Yazarları Derneğine üye olmuştur. 
Radikal Gazetesi olmak üzere bir çok yayın organlarında sinema üzerine eleştiriler yazmıştır. Bir süre Digitürk’de çalışan Murat Özer, 2007 yılında Empire Türkiye dergisinin yayın danışmanı olarak çalışmaya başlamıştır. Bu yıllara kadar daha birçok başarılı projeye imza atan Murat Özer, ismini geniş kitlelere duyurmayı başarmıştır.

Sinema Yazarlar Derneği’nin yönetim kurulu üyeliğini sürdüren Murat Özer, 2007 yılında derneğe başkan olarak seçilmiştir. Başkanlığı 3 yıl sürmüştür.

Murat Özer Nerede Okudu? Ne Mezunu?

İlk ve ortaokul eğitimini Adapazarı’nda tamamlayan Murat Özer, üniversite için İstanbul’a gelmiştir. Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu‘na başlamıştır. Ardından Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü ve İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümünde öğrenim görmüştür. Ancak okullarını bitirmeden meslek hayatına atılmıştır. 

Murat Özer Evlimidir? Kiminle Evlidir?

Başarılı yazar Murat Özer, 2019 yılında oyuncu Feride Çetin ile evlenmiştir. Bu evliliklerinden 2020 yılında “Hayat” adında bir kız çocukları doğmuştur.

Murat Özer Öldümü? Neden Öldü?

Murat Özer, uzun zamandır yaşadığı bir rahatsızlıktan dolayı hastanede tedavi görmekteydi. Ancak 9 Mart 2022 de hayata gözlerini kapamıştır. 

09 Mart 2022 Çarşamba 22:34 - 09 Mart 2022 Çarşamba 22:58

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Murat Özer
Meslek Yazar
Yaşı 58 (1966-02-23)
Burcu Balık
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Eşi Feride Çetin
Doğum Yeri Sakarya
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler