Şule Yüksel Şenler Kimdir?


(2) (1)
Ad Soyad Şule Yüksel Şenler
Meslek Yazar
Yaşı 85 (1938-05-29)
Burcu İkizler
Göz Rengi Kahverengi
Doğum Yeri KKTC

Biyografi

Şule Yüksel Şenler Kimdir? Aslen Nerelidir? Kaç Yaşındadır? 

Usta kalem Şule Yüksel Şenler, 29 Mayıs 1938 yılında Kayseri’de doğmuştur. Ailesi aslen Kıbrıs’lıdır. Henüz küçük yaşlarındayken ailesi ile birlikte Kayseri’den İstanbul’a taşınmışlardır.

Gonca ve Üzeyir adında iki kardeşi bulunan Şule Yüksel, başörtüsü konusunda Türkiye’de ses getiren isimlerden biridir. Bir çok eseri bulunan Şule Yüksel Şenler’in “Huzur Sokağı” isimli romanı dizi olmuş ve ATV kanalında yayınlanmıştır. Ancak Zaman Gazetesine verdiği bir röportajda kendisinin haberi olmadığını, fragmanlardan öğrendiğini söylemiştir. Bu olay onu çok üzmüş ve hayal kırıklığına uğratmıştır.

Şule Yüksel Şenler’in Eğitim Hayatı:

Ünlü yazar Şule Yüksel Şenler, eğitim hayatını bıraktıktan sonra bir terzinin yanında çalışmaya başlamıştır. Bu iş onun kendi başörtüsünü oluşturma yolunu açmıştır. 21 yaşlarındayken gazeteciliğe başlamıştır. 1965 senesinde tesettüre giren Şule Yüksel Şenler‘e ”Yeni İstiklal” gazetesindeki yazıları sebebiyle dava açılmıştır. Birçok yerde konferans veren Şule Yüksel Şenler’in konuşmaları tartışmalara yol açmıştır. Ondan etkilenen genç kızların başlarını Şule Yüksel Şenler ile aynı örtmeleri sebebiyle bu tarz örtünme şekline şulebaşı ismi verilmiştir. 

Cevdet Sunay’a yazdığı bir mektup yüzünden Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklanıp sekiz ay cezaevinde kalmıştır.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan’ın tanışmasına vesile olduğuda bilinmektedir.

Şule Yüksel Şenler’in Eğitim Hayatı:

Eğitim hayatını Koca Ragıp Paşa Ortaokulunda okurken annesinin rahatsızlanması üzerine 2. sınıftayken yarıda bırakmıştır. Eğitim hayatı yarıda kalmış olsada kendisini geliştirmiş ve yazmaya başlamıştır.

Şule Yüksel Şenler’in Kariyer Hayatı:

Küçük yaşlardan beri yazmaya başlayan Usta yazar Şule Yüksel Şenler, yazarlık kariyerine Safa Önal’ın hazırlamış olduğu Yelpaze Dergisi’ne deneme ve öykülerini göndererek başlamıştır. 
 

Henüz 21 yaşlarındayken Duyuşlar isimli köşeyi, Kadın Gazetesi bünyesinde yazmaya başlamıştır. Daha sonra Peyami Safa, Gökhan Evliyaoğlu gibi ünlü yazarların yer aldığı “Yeni İstanbul“ gazetesinin gençlik köşesinde yazmaya başlamıştır.

Hür Söz, Yeni İstiklal, Babıalide Sabah gazetelerinde kadın köşesi yapmıştır. Bugün Gazetesi‘nde 1967-1971 yılları arasında köşe yazarlığı yapmıştır.  Seher Vakti dergisinin başyazarlığınıda yapan Şule Yüksel Şenler 1980 yılından sonra Zaman ve Milli Gazete’de yazarlık yapmıştır. 

Daha sonra bir çok roman yazan Şule Yüksel Şenler, bu alanda kendisini oldukça geliştiren usta bir yazar olmuştur.

Şule Yüksel Şenler Öldümü? Neden Öldü?

Usta yazar Şule Yüksel Şenler, akciğer enfeksiyonu sebebiyle hastaneye kaldırılıp yoğun bakıma alınmıştır. Ancak 28 Ağustos 2019 tarihinde vefat etmiştir.

Şule Yüksel Şenler’in Eserleri:

Gençliğin Izdırabı

Hidayet

Bize Ne Oldu

İslam’da ve Günümüzde Kadın

Duyuşlar

Herşey İslam İçin

Uygarlığın Gözyaşları

Huzur Sokağı

Kız ve Çiçek

Sağ El

Bir Bilinçli Öğretmen

Yılanla Tilki

28 Şubat 2022 Pazartesi 17:35 - 28 Şubat 2022 Pazartesi 18:04

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Şule Yüksel Şenler
Meslek Yazar
Yaşı 85 (1938-05-29)
Burcu İkizler
Göz Rengi Kahverengi
Doğum Yeri KKTC
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler