Kutsi, 16 Mart 1973 tarihinde Malatya’da doğmuştur. Tam adı Ahmet Kutsi Karadoğan’dır. Adını Türk şair Ahmet Kutsi Tecer’den almıştır.
Sesinin güzelliği ile sürekli olarak yakınlarından övgü alan Kutsi, orta öğretim eğitiminin ardından bu alanda kendisini geliştirmek istemiş ve şan dersleri alarak şarkı söylemeye başlamış, mimarlık eğitimini ise yarıda bırakma kararı almıştır.
Şarkıcılık alanında kariyer edinmek istemiş ve ilk albümünü 2000 yılında çıkararak, büyük bir ses getirmeyi başarmıştır. Kısa sürede ün edinen başarılı şarkıcı, hayran kitlesinin büyük olduğu sürece oyunculuk teklifi de alarak, kameralar karşısına ilk kez ‘Doktorlar’ adlı televizyon dizisi ile geçmiştir.
Şarkıcılığın yanı sıra, oyunculuk alanındaki yeteneğini de gösteren yakışıklı oyuncu, dizideki Levent karakteri ile büyük bir çıkış yakalamış ve hayran kitlesini de büyütmüştür.
Huzur Sokağı, Kahramanlar, Beyaz Yalan, Zilin Sesi, Kalbimdeki Deniz gibi yapımlarda da yer alan yakışıklı oyuncu, şimdilerde TRT 1 ekranlarında yayınlanmakta olan ‘Benim Adım Melek’ adlı dizide Halil karakterine hayat vermektedir.
Balık burcu özelliklerine sahip olan Kutsi, 1.75 metre uzunlukta ve 73 kilogram ağırlıktadır.
Albümleri:
2000 – Aşk Payını Aldı
2005 – Sana Ne
2006 – Kördüğüm (Petek Dinçöz ile)
2007 – Aynı Şehirde Nefes Almak Bile Bana Yetiyor
2008 – Aynadaki Yüzünün Karşılığı Benim
2010 – Bambaşka
2013 – Bilmem Anlatabildim mi?
2014 – Yaz Günü
2016 – Aşıklar Şehri
Kutsi’nin rol aldığı diziler ve filmler:
2019 – Benim Adım Melek (Halil) (TV Dizisi)
2016 – Kalbimdeki Deniz (Mirat) (TV Dizisi)
2015 – Zilin Sesi (Tarkan) (Sinema Filmi)
2015 – Beyaz Yalan (Demir) (TV Dizisi)
2012 – Huzur Sokağı (Bilal) (TV Dizisi)
2009 – Kahramanlar (Ahmet) (TV Dizisi)
2007 – Doktorlar (Levent) (TV Dizisi)
Ad Soyad | Kutsi |
Meslek | Oyuncu |
Yaşı | 50 (1973-03-16) |
Boyu | 1,75 |
Kilosu | 73 KG |
Burcu | Balık |
Göz Rengi | Kahverengi |
Eğitim | Ön Lisans |
Eşi | Yok |
Sevgilisi | Sibel Ülker |
Doğum Yeri | Malatya |