Fırat Kaya Kimdir?


(4) (2)
Ad Soyad Fırat Kaya
Meslek Oyuncu
Yaşı 26 (1997-08-26)
Boyu 1.85
Kilosu 85 KG
Burcu Başak
Eğitim İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü
Doğum Yeri Mardin

Biyografi

Fırat Kaya kimdir, nereli, kaç yaşında, mesleği, eğitimi ve kariyer hayatı hakkında kısaca bilgiler.

Fırat Kaya Kimdir?

Oyuncu.

Fırat Kaya  26 Ağustos 1997 yılında dünyaya gelmiştir. Doğma büyüme Mardin'lidir.  Lisans eğitimini İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü'nde tamamlamıştır. 

Fırat Kaya'nın oyunculuk serüveni 2011 yılında İzmir'e taşındığında lise öğretmeninin mutlaka tiyatroya devam et demesiyle başlamıştır. Henüz 15 yaşındayken sanat akademilerinde eğitim görmeye başlamıştır. Ayrıca kamera önü, diksiyon ve tiyatro eğitimi de almıştır. Ancak ailesinin isteği üzerine İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde Ticaret Bölümü okumaya başlamıştır. Eğitimini sürdürürken tiyatro eğitimleri almaya devam etmiştir. Başarılı oyuncu Fırat Kaya 2018 yılında Aziz Nesin'in Sait Hopsait oyununda oynarken, Haldun Dormen'in düzenlediği 9. Bedia Muvahhit Tiyatro Ödülleri'nde Kerem Yılmazer Yılın En Başarılı Genç Kuşak Erkek Oyuncu ödülünü kazanmıştır.

Fırat Kaya'nın geçen süre zarfında hala konservatuvar okuma isteği devam etmiş, ailesi de oyunlardaki başarısını desteklemeye başlamıştır. Ardından ticaret okumayı bırakarak tiyatro bölümüne hazırlanmaya başlamıştır. Birçok okul kazanan Fırat Kaya, hocalarının devlet okulunda okuması gerektiğini söylemesi üzerine Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü'nü kazanmış ve üniversite eğitimine başlamıştır. Ancak aldığı eğitimi yetersiz gördüğünü düşünen Fırat Kaya, eğitimini bırakarak bir yıl daha hazırlanmıştır. Bu sırada "Aşk Seni Bulur" ve "Lanetli Anlaşma" isimli vizyon filmlerinde başrol oynamıştır. Aşk Seni Bulur isimli filmiyle Doğu Avrupa Uluslararası Film Festivalinde, Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu Ödülünü almıştır.

2019 yılında ise İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü'nde eğitimine tekrar başlamış ve 2023 yılında mezun olmuştur. Mehmet Birkiye kurduğu ekibe Fırat Kaya'yı da seçmesiyle 11 ülkenin katıldığı, 10.Macaristan Uluslararası Tiyatro Olimpiyatlarına katılarak başarıyla ülkemizi temsil etmiştir. 

Fırat Kaya, "Mevlana" dizisinde Gözcü karakterini canlandırmıştır. Ardından "Bir Sevdadır" isimli dizide Tufan karakterini canlandıran Ekin Mert Daymaz ve Ünal karakterini canlandıran Doğukan Polat'ın halalarının oğlu Sedat karakteriyle kameraların karşısına geçmiştir. Dizinin başrollerini ise Feyyaz Şerifoğlu ve Sude Zülal Güler paylaşmıştır. Dizinin oyuncuları arasında ise Ekin Mert Daymaz, Ekin Aksoy, Sinan Tuzcu, Sinem Uslu, Merve Şeyma Zengin, Doğukan Polat ve Meral Çetinkaya gibi başarılı isimler yer almıştır.

Fırat Kaya'nın Boyu, Kilosu Kaçtır?

Fırat Kaya 1.85 boyunda ve 85 santim boyundadır.

Fırat Kaya'nın Oynadığı Diziler:

  • 2024- Bir Sevdadır (Sedat)
  • 2023- Mevlana Celaleddin-i Rumi (Gözcü)

Fırat Kaya'nın Oynadığı Filmler:

  • 2020- Aşk Seni Bulur
  • 2019- Lanetli Anlaşma

Fırat Kaya'nın İnstagram Hesabı:

@iamfiratkaya

İlginizi Çekebilir: Dolunay Soysert

30 Aralık 2023 Cumartesi 23:30 - 30 Aralık 2023 Cumartesi 23:47

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Fırat Kaya
Meslek Oyuncu
Yaşı 26 (1997-08-26)
Boyu 1.85
Kilosu 85 KG
Burcu Başak
Eğitim İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü
Doğum Yeri Mardin
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler