Sinan Söyler Kimdir?


(2) (2)
Ad Soyad Sinan Söyler
Meslek Müzisyen
Yaşı 32 (1991-08-15)
Burcu Aslan
Doğum Yeri İstanbul

Biyografi

Neyzen Sinan Söyler kimdir, nereli, kaç yaşında, mesleği, eğitimi ve kariyer hayatı hakkında kısaca bilgiler.

Sinan Söyler Kimdir?

Sanatçı, neyzen.

Sinan Söyler 15 Ağustos 1991 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Ailesi 4 kuşak önce Malatya Pütürge'den gelip İstanbul'a yerleşmiştir. Ablası, ağabeyi ve kardeşi olmak üzere dört kardeşlerdir.

Sinan Söyler küçüklüğünden beri müzik ile ilgilenmiştir. Kendisi de müzisyen olan ve İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda Şan ve Kanun eğitimi alan abisinin teşviki ile ilkokulu bitirdikten sonra Türk Tasavvuf Musikisi Dernekleri Federasyonu bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul’daki Bağcılar Türk Tasavvuf Musikisini Koruma ve Yaşatma Derneği'ne giderek ilk kez Ney ile tanışma fırsatı yakalamıştır.

Sinan Söyler Tasavvuf Musikisi ağırlıklı olmak üzere Türk Musikisi ve Ney sazı üzerine teorik ve pratik dersler almıştır. Temel enstrüman olarak Ney icra ederken bir diğer taraftan da Ud sazını icra etmeye başlamıştır. Dernekteki ikinci yılının sonunda kendisini Ney üzerine oldukça geliştirmiştir. Henüz 15 yaşlarındayken Türkiye'nin önde gelen Neyzenlerinin dikkatini çekmeyi başaran Söyler, Neyzen Ömer Erdoğdular ve Prof. Dr. Neyzen Ali Tan'dan ders almıştır.

Bağcılar Türk Tasavvuf Musikisini Koruma ve Yaşatma Derneği bünyesine bağlı olarak yurtiçi ve yurtdışında birçok organizasyon tarafından düzenlenen turne ve konserlere katılmıştır. Ayrıca ilk kez yurtdışı seyahatinde Almanya'da Frankfurt, Mannheim, Heidelberg, Stuttgart şehirlerini ve Fransa'da Strasbourg, Paris ve Valence'i kapsayan uluslararası turnede Neyzen olarak bir dizi konserlere katılmıştır.

2011-2013 tarihleri arasında vatani görevi esnasında Ankara'da Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası'nda Neyzen olarak 15 ay görev yapmıştır.

Yüzlerce kişinin başvurduğu Armoni Mızıkası yetenek sınavına katılarak başarı göstermiştir.

2014 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı bünyesinde faaliyet gösteren Avcılar Belediye Konservatuarı Türk Sanat Müziği yarı öğretim ön lisans programına başlamıştır. 2014-2018 yılları arasında ise İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda Türkiye'nin tanınmış Ney üstatlarından Prof. Dr. Süleyman Erguner ve Prof. Dr. Ali Tüfekçi'den ve Neyzen Başar Dikici’den meşk usulü ile  eğitim almıştır.

Sinan Söyler 2011 yılından beri evdeki atölyesinde Ney açmaya başlamıştır.  2013 yılında ise tam manası ile kendi şablonunda ney açmaya başlamış ve Bahçeşehir’de ilk tam teşekküllü Sinan Söyler Ney Atölyesi'ni kurmuştur. Ayrıca Başakşehir Bilgievleri Müzik Okulları'nda da Ney eğitmenliği yapmıştır.

Başarılı isim Sinan Söyler, girişimci ruhu ve müziğe olan ilgisiyle kendisini bu anlamda oldukça geliştirmiştir. 2017 yılında İstanbul Bahçeşehir'de kurduğu Söyler Sanat Akademisi'ne Türkiye'nin dört bir yanından öğrenci çekmeyi başarmıştır. 2018 yılında İstanbul Beşiktaş'ta 2019 yılında ise Halkalı'da şube açmıştır.

Söyler Sanat Müzik Akademisi'nin akreditasyonu için London Music Academy ile işbirliği yapmıştır. Türkiye'nin farklı şehirlerindeki birçok özel müzik okuluna danışmanlık hizmeti de veren Söyler Sanat Akademisi'nde; Serhan Yasdıman (Gitar), Cafer Nazlıbaş (Kabak Kemane), Polat Akarçay (Dilsiz Kaval), Şaban Gölge (Keman), Murat Süngü (Çello), Kutsal Sütoğlu (Kanun), Ufuk Kaan İçli (Ud), Ayşegül Altıok (Şan) gibi çok değerli müzisyenler eğitmenlik yaptılar. 

2020 yılında Covid-19 pandemisinden dolayı maalesef müzik okullarının faaliyetini durdurmak zorunda kalmıştır. Ancak pandemi zamanı Ney severler için Beşiktaş'taki Sinan Söyler Ney Atölyesi'nde Ney açmaya devam etmiştir. Türk Ney'leri dışında Arap Ney'leri de yapmaktadır.

Sinan Söyler 2020 yılında açtığı Ney'leri 3 yıl boyunca öğrencisi olan ancak Ney ustası haline gelen Yusuf İlker Karaaslan ile birlikte online olarak satışını yapmaya başlamıştır. Ayrıca Türkiye, Almanya, Arnavutluk, Yunanistan, Katar ve diğer körfez ülkeleri, Malezya, USA ve daha başka pek çok yerlerden Türk ve yabancı öğrencilerimize birebir ve online olarak Ney dersleri vermektedir.

2021 yılında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın açtığı Somut Olmayan Kültürel Miraslar programı çerçevesindeki Sanatçı Lisans Sınavı‘nı başarıyla geçerek Neyzen ve Ney Yapım Ustası olarak Kültür Bakanlığı Sanatçı Kimliği almaya hak kazanmıştır.

2021 yılından itibaren Beykoz Belediyesi Müzik Okulu'nda Ney Eğitmeni olarak görev yapmaktadır.

Sinan Söyler'in Sosyal Medya Hesapları: 

İnstagram: @sinansoyler

Youtube: Neyzen Sinan Söyler

Facebook: Sinan Söyler

TikTok: @sinansoylerr

İlginizi Çekebilir: Elif Buse Doğan

 

 

20 Nisan 2023 Perşembe 19:27 - 20 Nisan 2023 Perşembe 21:22

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Sinan Söyler
Meslek Müzisyen
Yaşı 32 (1991-08-15)
Burcu Aslan
Doğum Yeri İstanbul
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler