Selahattin Taşdöğen Kimdir?


(1) (1)
Ad Soyad Selahattin Taşdöğen
Meslek Oyuncu
Yaşı 72 (1951-07-19)
Boyu 1.69
Kilosu 74 KG
Burcu Yengeç
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Marmara Üniversitesi
Doğum Yeri Erzurum

Biyografi

Selahattin Taşdöğen kimdir, kaç yaşında, boyu, kilosu kaç, sevgilisi varmı, evlimi, çocuğu varmı, kariyer hayatı, mesleği, eğitimi ve hayatı hakkında kısaca bilgiler.

Selahattin Taşdöğen Kimdir?

Oyuncu.

Selahattin Taşdöğen 19 Temmuz 1951 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde tamamlamıştır. Kendisi gibi oyuncu olan Erkan Taşdöğen ve Naci Taşdöğen adında kardeşleri vardır. Ayrıca kızı Selen Taşdöğen'de seslendirme sanatçılığı yapmaktadır.

Taşdöğen, oyunculuk kariyeri boyunca birçok dizi ve filmde rol almış başarılı bir isimdir. Ayrıca resim-iş, sanat tarihi ve turizm öğretmenliği yapmıştır.

Bakırköy Komedi Tiyatrosu, Ercan Yazgan Tiyatrosu, İstanbul Tiyatrosu, Kenan Büke Tiyatrosu, İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları, Levent Kırca- Oya Başar Tiyatrosu ve Yasemin Yalçın Tiyatrosunda görev almıştır.

Oyunculuk mecrasına 1983 yılında Kuruntu Ailesi isimli diziyle başlamıştır. Ardından Perihan Abla, Üç Aşağı Beş Yukarı, Çılgın Bediş, Ayrılsak da Beraberiz, Vizontele, Sırlar Dünyası gibi projelerde rol almıştır.

2023 yılında Atv ekranlarında yer alan "Başım Belada" isimli dizinin oyuncu kadrosuna dahil olmuştur. Dizide Keremcem, Merih Öztürk, Kaan Taşaner, Sinan Çalışkanoğlu, Yağmur Öztürk, Umut Oğuz, Ali Çatalbaş, Ali İpin, Zeynep Kumral, Murat Akkoyunlu, Ayçin İnci, Nazan Diper, Yiğit Ege Yazar, Sevinç Kıranlı, Bilgesu Kural, Ferdi Kurtuldu, Orhan Erişkin, Berke Üzrek, Burakhan Yılmaz, Bade Arazlı ve Necip Karakaya gibi isimler yer almaktadır.

Selahattin Taşdöğen Evlimi? Kiminle Evli?

Daha önce iki evlilik yapan Selahattin Taşdöğen 2010 yılından beri kendisi gibi oyuncu olan Nevin Yılmaz ile evlidir.

Selahattin Taşdöğen'in Boyu, Kilosu Kaç?

Selahattin Taşdöğen 1.69 boyunda 74 kilodur.

Selahattin Taşdöğen'in İnstagram Hesabı:

@selahattintasdogenofficial

İlginizi Çekebilir: İlyas Salman

 

19 Mart 2023 Pazar 18:26 - 19 Mart 2023 Pazar 18:53

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Selahattin Taşdöğen
Meslek Oyuncu
Yaşı 72 (1951-07-19)
Boyu 1.69
Kilosu 74 KG
Burcu Yengeç
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Marmara Üniversitesi
Doğum Yeri Erzurum
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler