Harun Köybaşı Kimdir?


(1) (1)
Ad Soyad Harun Köybaşı
Meslek Youtuber
Yaşı 29 (1995-03-10)
Burcu Balık
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Kırıkkale Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi
Doğum Yeri Ankara

Biyografi

Harun Köybaşı kimdir, nereli, kaç yaşında, boyu, kilosu kaç, youtube kanalı, mesleği, eğitimi ve hayatı hakkında kısaca bilgiler.

Harun Köybaşı Kimdir?

Youtuber, yönetmen, dijital içerik üretici, doğa belgeselcisi. 

Harun Köybaşı 10 Mart 1995 yılında Ankara'da dünyaya gelmiştir.  

İlk ve ortaöğretimi Hamdullah Suphi İlköğretim Okulu’nda tamamladı. 2010 yılında, öğrenci olduğu Keçiören Endüstri Meslek Lisesi’nde amatör tiyatro faaliyetlerinde yer almıştır. 2014 yılında Kırıkkale Üniversitesi Kırıkkale M.Y.O. Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü’nde önlisans eğitimine yol arkadaşı Alihan Erbaş ile birlikte Belgesel-Kısa Film yönetmenliği yaparak başlamıştır. Daha sonra Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Tv ve Sinema Bölümü’nde eğitimini tamamlamıştır. 

2012 yılında ilk kez Yetenek Sizsiniz Türkiye isimli televizyon şovunda ‘3 Direkşın’ isimli tiyatro grubuyla seyircili tiyatro oyunlarında yer aldı. Yarışmada grubuyla birlikte 2012-2013, 2013-2014 ve 2016-2017 yıllarında finalist olarak yarıştı.

Oyuncu olarak yer aldığı bu komedi skeçlerde, arkadaşlarıyla birçok kez yarışmanın rekor puanını alarak ‘Yetenek Sizsiniz Türkiye Unutulmayan Performanslar’ listesinde grubuyla yer almayı başardı.

2016’da önlisansını tamamlaması ile birlikte, yönetmenliğini yaptığı ‘Baki’ isimli belgesel filmle ulusal ve uluslararası film festivallerinde finalist olarak yarıştı ve Bozok Film Festivali’nde ve Genç Öncüler Kısa Film Yarışması’nda En İyi Belgesel Film Ödülü’ne layık görüldü.

2018 yılında, Ulusal Kategori’de Türkiye’nin En Çok Ödül alan ikinci öğrenci filmi olan ‘Sen Adam Mısın?’ adlı filmin yönetmenliğini yaptı.

2020 yılında, yönetmenliğini yaptığı ‘24 Dakika’ isimli belgesel film ile TRT Belgesel Ödülleri’nde Kültür Ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü’ne layık görüldü. Bunun yanı sıra; TRT Belgesel’de yayınlanan ‘Umudun Toprağı’ isimli tv belgeselinde oyuncu olarak; Karadenizli Şarkıcı Resul Dindar’ın ‘Sevdam ile Beraber’ adlı şarkısının klip yönetmeni olarak ve ‘Ala Türkiye’ isimli hayvanlar alemi temalı video içerikler üreten YouTube Kanalı’nda ‘Hayvan1Herif’ mahlasıyla YouTuber, Sunucu ve Dijital İçerik Üretici olarak kariyerine devam etti.

Bugün, Yönetmen Alihan Erbaş ile FFM Creative markası adı altında ortak projeler yürütmekte, Instagram, TikTok ve diğer sosyal medya mecralarında dijital video içerik üretici olarak yer almakta ve Ala Türkiye YouTube Kanalı’nda Dijital İçerik Üretici, Sunucu ve YouTuber olarak projelerine devam etmekte.

Harun Köybaşı'nın Sosyal Medya Hesapları:

İnstagram: @hayvan1herif

YouTube: Ala Türkiye kanalında sunucusu olduğu ve video içerik üreticisi olarak ürettiği içerikler toplam 250 Milyon görüntülemeye ulaştı.

TikTok: TikTok’ta ise @hayvan1herif kullanıcı adıyla 707 Milyon görüntüleme ile hayvanlar alemi temalı videolarda globalde ön plana çıkmayı başardı.

İlginizi Çekebilir: Erol Aydemir

23 Ocak 2023 Pazartesi 16:31 - 23 Ocak 2023 Pazartesi 17:20

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Harun Köybaşı
Meslek Youtuber
Yaşı 29 (1995-03-10)
Burcu Balık
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Kırıkkale Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi
Doğum Yeri Ankara
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler