Hıncal Uluç Kimdir?


(1) (0)
Ad Soyad Hıncal Uluç
Meslek Gazeteci
Yaşı 84 (1939-11-01)
Boyu 1.78
Kilosu 84 KG
Burcu Akrep
Doğum Yeri Kilis

Biyografi

Hıncal Uluç kimdir, nereli, ne iş yapıyor, Hıncal Uluç kaç yaşında, öldümü, boyu, kilosu kaç, evlimi, mesleği, eğitimi ve hayatı hakkında kısaca bilgiler.

Hıncal Uluç Kimdir?

Gazeteci, spor yorumcusu, köşe yazarı.

Hıncal Uluç, 1 Kasım 1939 yılında Kilis'te dünyaya gelmiştir. Baba tarafından Çerkes boylarından olan Ubıh asıllı, anne tarafından Kilis'lidir. Subay babası Fuat Uluç'un 2. Dünya savaşı sırasında Bulgar sınırında görevli olmasından dolayı yaklaşık 3 yaşına kadar ananesi tarafından büyütülmüştür. Daha sonra babasının mesleğinden dolayı farklı şehirlerde yaşamışlardır. Lise eğitimini Ankara Kurtuluş Lisesi'nde tamamlamıştır. İngilizce öğrenmek için İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'ne yazılmış, fakat tamamlamamıştır. Daha sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni kazanmıştır.

Mehmet Ali Kışlalı'nın desteği sayesinde Yeni Gün isimli gazetenin spor sayfasını hazırlayarak gazeteciliğe başlamıştır. 1967 yılında, Mehmet Ali Kışlalı başta olmak üzere eski Yenigün ekibinin çıkardığı Yankı gazetesinde çalışmaya başlamıştır. Hıncal Uluç "Yankı" ile paralel iş yürüterek burada haftada iki gün spor yazıları yazmaya başlamış, TRT kurulunca ise pazartesi günleri yine Cumhuriyet'te tam sayfa TV gazetesi yapmıştır.

1990 yılında ise "Sabah" gazetesinde yazmaya başlamıştır.

Hıncal Uluç, 2004 yılında Antalya Valisi Alaaddin Yüksel hakkında yazdığı yazı yüzünden 1 ay hapis ve para cezasına çarptırılmıştır. Ayrıca ünlü oyuncu Defne Joy Foster'in ölümünden sonra yazdığı "Bu nasıl bir mahalle baskısıdır" isimli yazısından dolayı tazminat davası açılmıştır.

Hıncal Uluç, 1.78 boyunda ve 84 kilodur.

Hıncal Uluç, 21 Kasım 2022 tarihinde, 83 yaşındayken hayatını kaybetmiştir.

Hıncal Uluç'un Televizyon Programları:

  • Hıncal Uluç ile Başbaşa
  • Ortaklaşan Bir Sevgi
  • Yalanlar ve Ben
  • 90 Dakika
  • Kırmızı Çizgi
  • Tele Pazar
  • Yaşamdan Dakikalar
  • Aileler Yarışıyor
  • Bil Bul

İlginizi Çekebilir: Canan Ergüder

 

 

21 Kasım 2022 Pazartesi 03:45 - 21 Kasım 2022 Pazartesi 04:05

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Hıncal Uluç
Meslek Gazeteci
Yaşı 84 (1939-11-01)
Boyu 1.78
Kilosu 84 KG
Burcu Akrep
Doğum Yeri Kilis
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler