Jülide Güven Kimdir?


(1) (1)
Ad Soyad Jülide Güven
Meslek Oyuncu
Yaşı 47 (1977-01-01)
Burcu Koç
Eğitim Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı
Doğum Yeri Bulgaristan

Biyografi

Jülide Güven kimdir, nereli, kaç yaşında, boyu, kilosu kaç, hangi dizide oynadı, evlimi, eğitimi, mesleği ve hayatı hakkında kısaca bilgiler.

Jülide Güven Kimdir?

Tiyatro ve dizi, film oyuncusu.

Başarılı oyuncu Jülide Güven, 1977 yılında Bulgaristan, Silistre'de dünyaya gelmiştir. Bakırköy Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi ve Oya Bale Dans Grubunda bale eğitimi almıştır. Lisans eğitimini ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde tamamlamıştır. 

Tiyatro kariyerine İstanbul Devlet Tiyatroları ve Tiyatro Ti'de oyunculuk yaparak başlamıştır. Ayrıca oyuncu koçluğu da yapan Jülide Güven, birçok okulda drama ve oyunculuk eğitimi de vermiştir. Uzun yıllardır İstanbulimpro Sahne'de ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde oyunculuk eğitimi vermektedir.

Jülide Güven, tiyatro kariyerinin dışında dizi, film oyunculuğu da yapmaktadır. İlk kez 2004 yılında Kenan'da Bir Kuyu isimli filmde rol almıştır. Ardından Anne ya da Leyla, Öldür Onu ve Canım Annem gibi başarılı projelerde rol almıştır.

2022 yılında Tv8 ekranlarında yayınlanan "Canım Annem" isimli diziye Nazlı karakterinin üvey annesi olarak dahil olmuştur. Yine aynı yılda Star Tv ekranlarında yayınlanan "Toprak ile Fidan" dizisinde Ayşe karakteriyle kameraların karşısına geçmiştir. Ayrıca dizinin oyuncu kadrosunda Osman Aydın, Hazal Adıyaman, Asuman Bora, Kağan Arpacı, Hilal Tüfek, Burcu Kırman, Gürol Güngör, Yağız Ali Zeyveli, Eliz Türker, Mehmet Çelik, Nazan Bayazıt, Hüseyin Bul, Hülya Aslan, Gülşah Yavuz, Sefer Canbaz ve Tutku Damla Aygan gibi başarılı isimler yer almaktadır.

Jülide Güven'in Oynadığı Diziler:

  • 2022- Toprak ile Fidan
  • 2022- Canım Annem

Jülide Güven'in Oynadığı Filmler:

  • 2008- Öldür Onu
  • 2006- Tost ve Demli Çay
  • 2006- Anne ya da Leyla
  • 2004- Kenan'da Bir Kuyu

Jülide Güven'in İnstagram Hesabı:

@julideguven

İlginizi Çekebilir: Serenay Aktaş

14 Kasım 2022 Pazartesi 02:09 - 15 Kasım 2022 Salı 00:15

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Jülide Güven
Meslek Oyuncu
Yaşı 47 (1977-01-01)
Burcu Koç
Eğitim Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı
Doğum Yeri Bulgaristan
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler