İnan Yılmaz Kimdir?


(3) (1)
Ad Soyad İnan Yılmaz
Meslek Sanatçı
Yaşı 40 (1984-02-14)
Boyu 1.78
Kilosu 75 KG
Burcu Kova
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Hacettepe Üniversitesi, Haliç Üniversitesi
Doğum Yeri Libya

Biyografi

İnan Yılmaz kimdir, nereli, kaç yaşında, sevgilisi kim, sevgilisi varmı, boyu, kilosu kaç, besteleri, şarkıları, eğitim hayatı, meslek hayatı ve hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledik.
 

İnan Yılmaz Kimdir?

Besteci, müzisyen, şarkıcı, tasarımcı, sosyolog ve söz yazarı.

İnan Yılmaz, Libya / Bingazi’de dünyaya gelmiştir. Kendisi 2 yaşında iken, Ankara’ya yerleşen anne ve baba aslen Erzincan / Tercan’lıdır.

Kimliğinin Ankara / Batıkent’te şekillendiğini söyleyen Yılmaz’ın çocukluk yılları ve eğitim hayatının büyük kısmı Ankara’da geçmiş, 2013 yılında iş ve yüksek lisans eğitimi için İstanbul’a yerleşmiştir.

Sanat yönetimi ve tasarım görevleriyle, reklam ajanslarında çalıştıktan sonra, marka tarafına geçerek birçok şirketin ihtiyaçlarına göre; pazarlama, reklam, dijital departman kurulumları ve yönetiminden sorumlu olmuştur.
 
Aktif olarak iş dünyasında çalışmayı, akademik eğitimlerini, spor ve müzik çalışmalarını tüm bu süreç boyunca beraber yürütmüştür.

Kendimi” ve “Vardiya” adlı sözü, müziği kendisine ait olan iki eser yayınlamıştır. Şimdilerde albüm hazırlığında olan sanatçının çalışmaları özgün ve multi-disipliner yönünün avantajlarını sergilemektedir.

İnan Yılmaz’ın Eğitim Hayatı:

İnan Yılmaz, Ankara Kumsanat resim atölyesinde, 2006-2007 yılları arasında; “Dönüm noktamdır.” dediği, Ressam Cezmi Orhan tarafından yetiştirilir.

2007 yılında, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam bölümünü kazanır ve bir yıl sonra bırakır. 2008 yılında aynı üniversite ve fakültenin Grafik Tasarım bölümünü; yeniden kazanır ve üç yılda tamamlayarak mezun olur. 
 
Mezuniyet sonrası Endüstriyel Tasarıma olan ilgisi sebebiyle; Odtü Teknokent’te yer alan Designnobis tasarım ofisinde Dr. Hakan Gürsu’nun yanında çalışmaya başlar.

Haliç Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstriyel Ürün Tasarımı bölümünde, uzun yıllar boyunca öğrencisi olmak istediği, Prof. Dr. Önder Küçükerman ile tez çalışmasını 2017 yılında sonuçlandırarak yüksek lisans eğitimini tamamlar.

2007 yılında başladığı Brezilya kültürüne ait dövüş sanatı olan Capoeira’ya 10 yıl boyunca bir hastalığı engel olana kadar devam eder.

Toplumsal hareketleri gözlemlemeye olan ilgisi ve tasarım mesleği ile bir bütün olarak görmesi sebebiyle, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sosyoloji bölümü eğitimini de, 2022 yılında tamamlar. Halen İstanbul Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Felsefe Bölümünde öğrenimine devam etmektedir.

İnan Yılmaz Nerelidir?

Aslen kökeninin nereye dayandığı ile ilgili İnan Yılmaz şunları söylemiştir;

Annesi (Gülsabah Aksu), tarihte ilk ameliyat izlerinin bulunduğu, en eski mumya örneklerinin görüldüğü, Türk piramitleri yapımında adları geçen Lou-lan soyundan gelmektedir.

Aksu soy ismi, Türk mitolojisinde bahsedilen Tanrı dağları eteğinde yaşayan Aksu bölgesinin Lou-lan halkından gelmektedir.

Horosan üzerinden Anadolu’ya yerleşen Lolanlıların; 4000 yıllık mumya örnekleri, Lou-lan ve Aksu bölgesi ile bugün aynı yerde, aynı isimlerle hiçbir değişiklik olmadan yer almakta ve Çin hükümeti tarafından Türklere ait olduğu kabulüyle korunmaktadır.

Göç yolları ve tarihsel izler; “Lou-lan” ve özellikle “Aksu” halkı üzerinden incelenirse tüm gerçek netlik kazanacaktır.

Uygur bölgesi, Amerika kıtası yerlileri, Türk mitolojisinin temeli, Mumyalama ve piramit geleneklerinin bu “kapalı” topluluğun ipek yoluyla, Akdeniz ve Mısır kültürüne kadar nasıl şekil vererek ilerlediğinin semiyotik ve kültürel delilleri gerçek dünya tarihi ortaya çıkaracaktır.

Bir çocuğa ipek yolu haritasını ve göç yollarını göstererek; Lou-lan bölgesini, halkını, piramitlerini, mumyalarını ve bunların bilimsel olarak kronolojisini gösterdiğinizde gerçeği anlaması saniyeler alacaktır.

İnan Yılmaz’ın Boyu ve Kilosu Kaçtır?

İnan Yılmaz’ın boyu 1.78 cm olup kilosu ise 75 kg’dır.


İlginizi Çekebilir: Yankı Ayhan

20 Ağustos 2022 Cumartesi 03:46 - 20 Ağustos 2022 Cumartesi 23:17

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad İnan Yılmaz
Meslek Sanatçı
Yaşı 40 (1984-02-14)
Boyu 1.78
Kilosu 75 KG
Burcu Kova
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Hacettepe Üniversitesi, Haliç Üniversitesi
Doğum Yeri Libya
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler