Noomi Rapace Kimdir?


(1) (1)
Ad Soyad Noomi Rapace
Meslek Oyuncu
Yaşı 44 (1979-12-28)
Boyu 1.63
Kilosu 53 KG
Burcu Oğlak
Göz Rengi Kahverengi
Doğum Yeri İsveç

Biyografi

Noomi Rapace Kimdir? Aslen Nerelidir? Kaç Yaşındadır?

Noomi Rapace, 28 Aralık 1978 yılında İsveç’in Hudiksvall kentinde dünyaya gelmiştir. Baba tarafından İspanyol olan Noomi Rapace’nin annesi İsveç’tir. Babası Rogelio Durân, Flamenko şarkıcısı, annesi Nina Noren ise oyuncudur.

Günümüze kadar birçok başarılı yapımda rol alan Noomi Rapace, 2022 yılında Kara Yengeç ( Black Grab) filminde başrol oyuncularındandır.

Noomi Rapace‘nin Oyunculuk Hayatı:

Noomi Rapace‘nin babası Rogelio Durân 2007 yılında vefat etmiştir. Ölüm gününe dek çok fazla görüşmeyen baba kız annesi ve annesinin yeni evlendiği eşiyle İzlanda’da yaşıyordu.

İlk ekran deneyimini figüran olarak henüz 7 yaşındayken, Hrafn Gunnlaugsson’un Í Skugga hrafnsins filmiyle gerçekleştirmiştir. Bu deneyim oldukça hoşana giden Noomi, oyuncu olmaya karar vermiştir.

15 yaşlarındayken yatılı bir tiyatro okuluna kayıt olmuştur. 1996 yılında ise ilk dizi deneyimini Tre Kronor dizisinde oynayarak gerçekleştirmiştir. Oyunculuk eğitimlerini sürdürmeye devam eden Noomi Rapace, 2007 yılında Daisy Diamond filminde maddi zorluk çeken bir anneyi canlandırmıştır. Bu filmindeki performansıyla büyük başarı elde eden Noomi Rapace, oldukça ilgi görmüştür.

Milenyum Üçlemesi filminde Lisbeth Salander karakterini canlandıran Noomi Rapace, bu filmde gösterdiği başarısıyla “En İyi Kadın Oyuncu Ödülünü” kazanmıştır.

Noomi Rapace Evlimidir? Kiminle Evlidir? Çocuğu Varmı?

Noomi Rapace, 2001 yılında Ola Rapace ile 2011 yılında boşanmıştır. Bu evliliğinden “Lev” adında bir oğlu vardır. 
 

Noomi Rapace’nin Boyu ve Kilosu Kaçtır?

Noomi Rapace’nin boyu 1.63 kilosu ise 53 kg’dır.

Noomi Rapace’nin Burcu Nedir?

Noomi Rapace’nin burcu Oğlak’tır.

Noomi Rapace’nin Oynadığı Filmler:

Kara Yengeç, İyi Katiller Sevgilim, Yedinci Hayat, The Price, Child 44, The Drop, Dead Man Down, Passion, Prometheus, Babycall, Sherlock Holmes: A Game of Shadows, Luftslottet som sprangdes, Flickan som lekte med elden, Man Som Hatar Kvinnor, Daisy Diamond, Du&Jag, Enhalligt Beslut, Bloodbrothers, Toleransens Granser, Capricciosa, En utflykt till manens baksida, Sanning eller konvekvens, Dead Man Down.

Noomi Rapace’nin İnstagram Hesabı:

@noomirapace

24 Mart 2022 Perşembe 20:26 - 24 Mart 2022 Perşembe 20:50

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Noomi Rapace
Meslek Oyuncu
Yaşı 44 (1979-12-28)
Boyu 1.63
Kilosu 53 KG
Burcu Oğlak
Göz Rengi Kahverengi
Doğum Yeri İsveç
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler