Trendyol’un Kurucusu Demet Mutlu Kimdir? Aslen Nereli?


(2) (1)
Ad Soyad Demet Mutlu
Meslek İş İnsanı
Yaşı 42 (1981-08-22)
Burcu Aslan
Eğitim New York Üniversitesi Ekonomi Bölümü
Eşi Evren Üçok
Doğum Yeri ABD

Biyografi

Trendyol’un Kurucusu, Ceo’su Demet Mutlu Kimdir? Aslen Nerelidir? Kaç Yaşındadır?

Demet Mutlu, 22 Ağustos 1981 yılında ABD, New York’da doğmuştur. Baba tarafından aslen Ankara’lı olduğu bilinmektedir. Annesi ise Adana’lıdır. Girişimci, iş insanı Demet Mutlu, finans uzmanı Evren Üçok ile evlidir. 
 

Demet Mutlu, e- ticaret alanında başarılı girişimlerde bulunan Demet Mutlu, e- ticaret alanında başarılı girişimlerde bulunan Trendyol’un kurucusu ve Ceo’sudur.

Demet Mutlu Ne Mezunu? Eğitim Hayatı:

Başarılı isim Demet Mutlu, liseyi İtalya’da okuduktan sonra New York Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olmuştur. Daha sonra Harvard’da Master of Bussines Administration‘da master yapmaya başlamıştır. 2010 da iş kurma fikri için eğitimini yarıda bırakmıştır.


 Demet Mutlu Nerede Oturuyor?

Demet Mutlu, yaşamının büyük çoğunluğunu New York’da yaşamıştır. Şimdilerde ise İstanbul, Bebek’de yaşamaktadır.

Demet Mutlu Trendyol’u Nasıl Kurdu? Ne İş Yapıyor?

Demet Mutlu, Harvard’da master eğitimini tamamlarken iş kurma fikri oluşturmuştur. Türkiye’de e-ticaret eksikler olduğunu farkeden başarılı isim 2010 yılında 300 bin dolar sermaye ile Trendyol’u kurmuştur. İlk yatırımcıları Mynet’in kurucusu Emre Kurttepeli ve Sidar Şahin olmuştur.

Demet Mutlu, Trendyol için Kleiner Perkins Caufield ve Byers şirketlerinden yatırım almıştır. 2010 yılında cirosu 34 milyon 33 bin 478 dolara ulaşmıştır. 2013 yılında İstanbul, Maslak’da ofis açmıştır. 
 

2010 yılında kurduğu ve Ceo’luğunu yaptığı Trendyol’u 2018 yılında dünyaca ünlü e-ticaret merkezi Alibaba’ya 1 milyar 78 milyon dolar karşılığında satmıştır. Satış işleminden sonra Trendyol’da Ceo’luk görevine devam etmiştir.

2020 yılında ise Trendyol büyük bir parlama yaşayarak Türkiye’nin en çok tercih edilen e-ticaret sitesi olmuştur. Müşterilerden gelen istekler doğrultusunda Trendyol express, Trendyol Hızlı Market, Trendyol Yemek, Trendyol Market ve Cüzdan uygulaması başlatılmıştır. Müşterileri çeken bir çok özellik bulunan uygulama oldukça geniş kitlelere yayılmıştır.

Demet Mutlu Hakkında Kısaca Bilgiler:

2011 yılında Fortune Dergisi tarafından “Dünya’nın En Güçlü 10 Kadın Girişimcisi” listesine girmiştir.

Türkiye’de Global Shapers’in kurucusu olmuştur. 2013 yılında “Bussines of Fashion” tarafından BOF 500 listesine girmeyi başaran Demet Mutlu, bu listede tek Türk olarak yer almıştır.

2016 yılında Dünya Ekonomik Formu tarafından hazırlanan Genç Küresel Liderler listesinde Türkiye’den aday gösterilen tek kişi olmuştur. Trendyol, dünyanın en seçkin özel sosyal ağı olarak tanımlanmıştır.

Daha birçok ödül alan ve başarı listesinde en başlarda yer alan Demet Mutlu, 2019 yılında Ekonomist Dergisi tarafından Yılın İş İnsanları Ödülleri’nde “Yılın Kadın Girişimcisi” olarak seçilmiştir.

Demet Mutlu’nun İnstagram Hesabı:

@demetmutlu

24 Mart 2022 Perşembe 16:02 - 24 Mart 2022 Perşembe 17:03

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Demet Mutlu
Meslek İş İnsanı
Yaşı 42 (1981-08-22)
Burcu Aslan
Eğitim New York Üniversitesi Ekonomi Bölümü
Eşi Evren Üçok
Doğum Yeri ABD
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler