Pelin Batu Kimdir? Aslen Nereli? Kaç Yaşında?


(1) (1)
Ad Soyad Pelin Batu
Meslek Oyuncu
Yaşı 45 (1978-12-27)
Boyu 1.64
Kilosu 51 KG
Burcu Yay
Göz Rengi Ela
Eğitim Boğaziçi Üniversitesi
Eşi Macit Bitargil
Doğum Yeri Ankara

Biyografi

Pelin Batu Kimdir? Aslen Nereli? Kaç Yaşında? 

Pelin Batu, 27 Aralık 1978 yılında Ankara‘da doğmuştur. Geçmişte birçok dizi ve filmde rol alan Pelin Batu, oyuncu kimliğinin yanında şair ve tarihçidir.

Babası, siyasetçi ve Türkiye’nin önceden Büyükelçilik görevini üstelenen İnal Batu’dur. Arda Batu isminde bir erkek kardeşi vardır.

Pelin Batu’nun çocukluğu babasının görevi sebebiyle Pakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, ABD ve Çekya gibi ülkelerde geçmiştir. 
 
İlk oyunculuk deneyimini 1999 yılında çekilen Harem Suare filmiyle gerçekleştirmiştir. Ardından birçok projede rol alan Pelin Batu, ün kazanmıştır.

Ahmet Almaz ile Yahudilik Tarihi isimli bir kitap yazmıştır.


 Pelin Batu Ne Mezunu? Eğitim Hayatı:

Pelin Batu, New York’da Marymount Okulu’nda lise eğitimini tamamlamıştır. Ayrıca Mannes Müzik Koleji’nde müzikal ve tiyatro eğitimleri almıştır. Üniversite eğitimi ise New York Üniversitesi’nde Edebiyat ve Felsefe ile başlamıştır. Ancak tarihe olan ilgisinden dolayı bölümünü değiştirerek Boğaziçi Üniversitesi’nde Tarih bölümünden mezun olmuştur. Doktorasınıda Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamlamıştır.

Pelin Batu’nun Hakkında Kısaca Bilgiler:

Siyasetçi ve büyükelçi İnal Batu’nun kızı Pelin Batu’nun dedeside Profesör Selahattin Batu’dur.

Milliyet Gazetesi’nde Revnak isimli köşede köşe yazarlığı yapmıştır. Okan Bayülgen’in Makina Kafa ve Muhallebi Kafa isimli programlarına sıkça konuk olmuştur. 

Habertürk kanalında Tarihin Arka Odası isimli program yapmıştır.

Artı-Bir kanalında Alternatif-siz programını sunan Pelin Batu, Bugü TV’de Yakın Tarihle Sözleşme programınıda sunmuştur. 

Pelin Batu bir röportajında Ateist olduğunu aktarmıştır.

Pelin Batu Evlimidir? Kiminle Evlidir?

Pelin Batu, 2017 yılında Macit Bitargil ile evlenmiştir. 2022 yılında sarsılan evlilik şuan boşanma ile gündemdedir. Konu henüz netlik kazanmamıştır.

 

Pelin Batu’nun Oynadığı Filmler:

Harem Suare, Hayal Kurma Oyunları, Komser Şekspir, Şellale, O Şimdi Asker, İçerideki, Bakış, Karanlıkta Makyaj, Pars:Kiraz Operasyonu, Dün Gece Bir Rüya Gördüm, Bayrampaşa:Ben Fazla Kalmayacağım, Hicran Sokağı, Yağmurdan Sonra, Kanımdaki Barut, Kayıp Armağan, Mandalina Kabukları, Zor Yılların Kayıp Çocukları, Şipşak Anadolu, Merhaba Güzel Vatanım

Pelin Batu’nun Oynadığı Diziler:

Akşam Güneşi, Baba, Ayışığı Neredesin, Sessiz Gece, Hakula

Pelin Batu’nun Kitapları:

Glass/Cam, Yahudilik Tarihi, The Book of Winds, Resim Defteri, Her Şey Bir Hikaye İle Başladı, Labirentin, Hayatın Seyrini Değiştiren Kadınlar, Süt Vampiri Emil. 
 

Pelin Batu’nun İnstagram Hesabı:

@pelinbatutr

24 Mart 2022 Perşembe 00:42 - 24 Mart 2022 Perşembe 01:20

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Pelin Batu
Meslek Oyuncu
Yaşı 45 (1978-12-27)
Boyu 1.64
Kilosu 51 KG
Burcu Yay
Göz Rengi Ela
Eğitim Boğaziçi Üniversitesi
Eşi Macit Bitargil
Doğum Yeri Ankara
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler