Akrep Nalan Kimdir?


(2) (1)
Ad Soyad Akrep Nalan
Meslek Sanatçı
Yaşı 29 (1994-04-26)
Burcu Boğa
Eğitim Lise
Doğum Yeri Ankara

Biyografi

Akrep Nalan Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındadır?

Pop müzik sanatçısı ve oyuncu olan Akrep Nalan 26 Nisan 1954 yılında Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde doğmuştur. Halk arasında Akrep Nalan adıyla bilinen sanatçının asıl ismi Füsun Nalan Açın’dır. Annesinin adı Hasibe Açın babasının adı ise Vasfi Açın’dır. Ailenin tek çocuğudur.

Uzun zamandır Bodrum’da ikamet etmektedir.

Akrep Nalan Kimdir?

Sanatçı Akrep Nalan pop tarzı şarkılar söylemektedir. Aynı zamanda tiyatro ve oyunculukta yapmıştır. İlk albümünü 1991 yılında çıkarmıştır. Ve ozamanlara özellikle “Karlar Düşer” şarkısıyla damga vurmuştur. Birçok dizide rol alan Akrep Nalan “Hayat Bilgisi” dizisinde Fidan Hoca karakteriyle çok sevilmiştir.

Akrep Nalan’ın Eğitim Hayatı:

Akrep Nalan, Ankara’da Bahçelievler Alparslan İlkokulu‘nda, ortaokulu ise Adana Kız Meslek Lisesi ve Uşak Ticaret Lisesi’nde bitirmiştir.

1972 ve 1980 yılında Şaban Karamancı Demir Çekme Fabrikası ve Ahmet Karamancı Oksijen Fabrikası ve İnterfarma şirketinde muhasebeci olarak çalışmıştır.

Akrep Nalan’ın Müzik ve Oyunculuk Kariyeri:

1980 yıllarında Ankara Sanatevi’nde tiyatro çalışmalarına katılmıştır. Hamdi Ortadirek başlıklı müzikli orta oyununda sahne almıştır. Ardından yine bu yıllarda bir barda barmenlik yapmıştır.

Akrep Nalan ilk sahneye 1980 yılında Goldfinger gece kulübünde çıkmıştır. Daha sonra Pirinç Otel, Bodrum Efe Bar, Ünlü Otel, Paradise gibi mekanlarda sahne alarak dinleyici kitlesini artırmıştır. 

1991 yılında çıkardığı Dağ Çiçeği isimli albüm sanatçının ilk albümüdür. Ada müzik şirketi tarafından çıkarılmıştır. O yıllarda bu albümünün şarkıları çok tutulmuştur. Özellikle Karlar Düşer ve Dağ Çiçeği isimli şarkıları müzik severlerin ilgisini oldukça çekmiştir.

Daha sonra 1994 yılında Zil Zurna Sevdalar isimli albümünü Fono Müzik aracılığıyla çıkarmıştır.

Bir çok dizide rol alan Akrep Nalan Hayat Bilgisi dizisinde Fidan Hoca karakterini canlandırmıştır. Bu karakterle popülerliği artmıştır.

Akrep Nalan Lakabı Nerden Geldi? Neden Akrep Nalan?

Bu konuya Akrep Nalan açıklama yapmıştır. 1978 yılında ilk defa at yarışı oynayan sanatçı 6’lıyı tutturmuştur. Atın birinin adı Akrep olduğundan ve o sıralarda gazetelerde Akrep Nalan isimli bir hanımefendi gündemdedir. Çevresindekiler bu olaydan esinlenerek Füsun Nalan’a Akrep Nalan olarak hitap etmeye başlamıştır. Ozamandan bu yana ismi Akrep Nalan olarak kalmıştır.

Sahne adı olarakta Akrep Nalan ismini kullanarak bu isimle tanınmıştır.

Akrep Nalan‘ın Burcu Nedir?

Akrep Nalan’ın burcu Boğa’dır.

Akrep Nalan’ın Boyu ve Kilosu Kaçtır?

Sanatçı Akrep Nalan’ın boy ve kilo bilgisine ulaşılamamıştır.

Akrep Nalan Evlimidir? Kiminle Evlidir?

Akrep Nalan’ın evlendiğine dair bir bilgi bulunmamaktadır. Sanatçı hiç evlenmemiştir.

Akrep Nalan Öldümü? Neden Öldü?

Ünlü sanatçı Akrep Nalan Muğla’nın Bodrum ilçesinde 4 Mart 2022 tarihinde vefat etmiştir. Ölüm sebebi ise solunum yetmezliği sıkıntısı olarak bilinmektedir. 
 

Akrep Nalan Hangi Dizilerde ve Filmlerde Oynadı?

Zirvedekiler (1994)

Baskül Ailesi (1997)

Hayat Bilgisi (2003-2005)

Peki Olur Şekerim (2003)

Aşk Mahkumu (2004)

Akrep Nalan’ın Albümleri ve Şarkıları:


Dağ Çiçeği Albümü (1991)

Sarhoş, Karlar Düşer, Çağır Beni, Böyledir Bizim Sevdamız, Yarın Olsun, Halikarnas, Dağ Çiçeği, Kolay mı, Aşiyan, Bulut mu Olsam, O Arzular Var Ya

Zil Zurna Sevdalar (1994)

Fani Dünya, Güneşlerime Kar Yağdı, Zil Zurna Sevdalar, İstemem, Telgraf Direkleri, Cherie, Çocukluğum Uslansın, Al Sende Kalsın, Çingene Pembesi, Hey Yavrum Hey, Bugün Ayın Işığı

 

Akrep Nalan’ın İnstagram Hesabı:

@akrepnalan

04 Mart 2022 Cuma 17:49 - 04 Mart 2022 Cuma 19:12

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Akrep Nalan
Meslek Sanatçı
Yaşı 29 (1994-04-26)
Burcu Boğa
Eğitim Lise
Doğum Yeri Ankara
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler