Emir Ersoy Kimdir?


(1) (1)
Ad Soyad Emir Ersoy
Meslek Sanatçı
Yaşı 46 (1977-10-14)
Burcu Terazi
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Eşi Gökçe Bahadır
Doğum Yeri İstanbul

Biyografi

Emir Ersoy Kimdir? Aslen Nerelidir? Kaç Yaşındadır? Hayatı ve Biyografisi Nedir?

Piyanist, aranjör ve yapımcı olan başarılı sanatçı Emir Ersoy, 14 Ekim 1977 yılında İstanbul’da doğmuştur. Ailesininde müzisyen olması sebebiyle küçük yaşta müziğe karşı ilgisi oldukça büyüktü. Calypso Kralı lakabıyla tanınan müzisyen Metin Ersoy’un oğludur. Gel Dese Aşk, Yemin, Adını Sen Koy gibi bir çok projede yer alan Tuğçe Ersoy’un kardeşidir. Son zamanlarda adı oyuncu Gökçe Bahadır ile anılan çift 25 Şubat 2022 tarihinde nikah masasına oturacaklarını bildirmiştir.

Emir Ersoy Kariyer Hayatı:

İstanbul’da doğan Emir Ersoy “Küçükken en büyük zevkim, babamın konserlerinde orkestranın arasında oturabilmekti” demiştir. Müzisyen Emir Ersoy, müzikle küçüklük yaşlarından itibaren içiçe büyümüştür.

Okul yılları sırasında sahnede babasına eşlik ederek kendisini geliştirme fırsatı bulan Emir Ersoy, profesyonel olarak müziğe başlamıştır. 1997 yıllarında sanatçı Alpay ile birlikte 3 yıl çalışma fırsatı bulan Emir Ersoy, Alpay’ın Küçük Bir Öykü adlı albümünün aranjörlüğünü üstlenmiştir.

1998 yılında Cüneyt Akgün ile birlikte “Mojito” adlı latin-jazz grubunu kurup konserler vermişlerdir.

2001 yılında Emir Ersoy ve arkadaşları olan Cüneyt Akgün, Jozi Levi, Cemil Tatlıpınar, Arda Baykurt, Ateş Öztürkmen ve Tunç Çakır ile birlikte Cuban-ist adlı latin jazz grubu kurmuşlardır.

Emir Ersoy, Nail Yavuzoğlu ile birlikte armoni üzerine çalışmalar yapmıştır. Ardından Küba’dan Türkiye’ye gelen Andres Denis Rabelo Macias, Carlos Garcia, William Gonzales gibi bir çok başarılı müzisyenle sahne almıştır. 
 

2004 yılında Brezilyalı şarkıcı Mariane Cidreira Reis ile konser performanslarını ve stüdyo kayıtlarını içeren birlikteliği olmuştur.

2007 yılında Fas’lı şarkıcı Saad Chemmari’nin Sahar, Gülcan Altan’ın Gülümser ve Cüneyt Akgün’ün Koyu adlı albümlerinin aranjörlüğünü yapmıştır.

Başarılı müzisyen Emir Ersoy, 2008 yılında Cuban Portrait adını verdiği latin-jazz tarzındaki ilk albümünün kayıtlarını tamamlamıştır.

Emir Ersoy yine 2008 yılında Akın Eldes’in Ara Taksim ve İlkin Deniz’in Good Fellas adlı albümlerinin mastering ve mikslerini yapmıştır.

Emir Ersoy, Türk sanatçılardan Bengü, Burcu Güneş, Alpay, Gülşen, Tarkan, Keremcem gibi isimlerle sahne almıştır. 
2010 yılında Ajda Pekkan, Funda Arar, Deniz Seki, Kenan Doğulu, Kubat, Metin Ersoy, Ayça Varlıer, Tuğba Özerk, Emre Altuğ ve Yaşar gibi isimlerle oluşturduğu ve gelirini Barınak Gönüllüleri Derneği’ne bağışlayarak sahipsiz sokak hayvanlarına katkıda bulunduğu 10 Şarkı 10 Şarkıcı İle Yaşama Bir Şans Ver albümü piyasaya sürüldü. 
Bursa Senfoni Orkestrası ile birlikte Türkiye‘deki ilk Senfonik Salsa konserini veren başarılı müzisyen Emir Ersoy kariyer hayatını başarıyla geliştirmektedir.

Emir Ersoy’un Burcu Nedir?

Emir Ersoy’un burcu Terazi’dir.

Emir Ersoy’un Sevgilisi Varmıdır? Sevgilisi Kimdir? Evlimidir?

Emir Ersoy’un adı uzun bir süre Ayça Varlıer ile anılmıştır.

Şimdilerde ise bir süredir aşk yaşadığı Gökçe Bahadır ile evlilik kararı alan Emir Ersoy, 25 Şubat 2022 yılında İzmir’de nikah masasına oturmaya karar vermişlerdir. 
 

Emir Ersoy’un İnstagram Hesabı:

@emirersoy

25 Şubat 2022 Cuma 17:35 - 25 Şubat 2022 Cuma 18:07

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Emir Ersoy
Meslek Sanatçı
Yaşı 46 (1977-10-14)
Burcu Terazi
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Eşi Gökçe Bahadır
Doğum Yeri İstanbul
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler