Ece Yüksel Kimdir?


(14) (0)
Ad Soyad Ece Yüksel
Meslek Oyuncu
Yaşı 31 (1993-02-24)
Boyu 1.67
Kilosu 53 KG
Burcu Balık
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Doğum Yeri İstanbul

Biyografi

Ece Yüksel Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındadır?

Yargı dizisindeki İnci karakteri ile tanınan Ece yüksel, 24 Şubat 1993 doğumludur. Aynı zamanda Netflix platformunda en sevilen dizilerden biri olan Aşk 101’in 2. sezon kadrosuna dahil olmuştur.  İstanbul doğumlu olan Ece Yüksel son zamanların en merak edilen isimlerindendir. 
 

Ece Yüksel’in Eğitim Hayatı:

Başarılı oyuncu Ece Yüksel, Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunudur.  Üniversitesinin son senesinde ise Hollanda’da erasmus öğrencisi olmuştur.
2014 yılında Craft eğitim atölyesinde eğitim almıştır. 

 

Ece Yüksel Oyunculuğa Nasıl Başladı?

Son zamanlarda adından bahsettirmeyi başaran Ece Yüksel küçüklük yıllarından beri oyunculuğa karşı çok ilgiliydi. Ailesine bu konuda ısrarcı olduğunu ve 7 yaşında tiyatro kursuna gittiğini belirtmiştir. Ece Yüksel’in kurs öğretmenleri yeteneklerini farkedip onu ajansa yönlendirmişlerdir. Ailesi ise ilk zamanlarda oyuncu olmasını istememiştir. Daha çok eğitim hayatına ağırlık vermelerini istemiştir. Ancak ekranla ilk tanışması “Bıçak Sırtı” isimli diziyle olmuştur. Daha sonra bir çok dizi de yer alan Ece Yüksel oyunculuğu çok sevip kendisini bu alanda geliştirmiştir. 

Ece Yüksel hayatının dönüm noktasının “Nefesim Kesilene Kadar” isimli film olduğunu söylemektedir. Bu film sayesinde ilk defa bağımsız sinema dünyasına girdim. “Çok farklıydı filmdeki karakterler daha derinlikliydi. Bu işi yapan insanlar daha mutlu çalışıyordu. Bu filmden sonra oyuncu olarak devam etmeye karar verdim” demiştir. 
 

Ece Yüksel’in Aldığı Ödüller:

Adana Film Festivali’nden ‘Türkan Şoray Umut Veren Genç Kadın Oyuncu’ ödülü, 19. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde Genç Cadı ödülü ve 21. Sadri Alışık Tiyatro Sinema Oyuncu Ödüllerinde Ekrem Bora Umut Veren Oyuncu Ödüllerini almıştır. 
 
 

Ece Yüksel’in Boy ve Kilosu:

Başarılı oyuncu Ece Yüksel’in boyu 1.67 , kilosu ise 53’dür. 
 
 

Ece Yüksel’in Rol Aldığı Diziler:

Güldünya

Kiraz Mevsimi

Aşk 101

Yargı

 

Ece Yüksel’in Rol Aldığı Filmler:

Av Mevsimi

Çekmeceler

Nefesim Kesilene Kadar

Kız Kardeşler

Davetsiz Misafir

Bağlılık Aslı

 

Ece Yüksel’in İnstagram Hesabı:

Güzel oyuncu Ece Yüksel son zamanlarda en izlenen Aşk 101 ve Yargı isimli diziden sonra en çok aratılan ve merak edilen isimlerden biri olmuştur. İnstagram takipçisi gittikçe artan Ece Yüksel’in güncel takipçi sayısı yaklaşık 33 bindir. İnstagram ismi ise @eceyuksel dir.


Ece Yüksel’in Twitter Hesabı:

@eceeyksl

17 Ekim 2021 Pazar 00:49 - 17 Ekim 2021 Pazar 01:57

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Ece Yüksel
Meslek Oyuncu
Yaşı 31 (1993-02-24)
Boyu 1.67
Kilosu 53 KG
Burcu Balık
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Doğum Yeri İstanbul
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler