Penn Dayton Badgley Kimdir?


(1) (1)
Ad Soyad Penn Badgley
Meslek Oyuncu
Yaşı 37 (1986-11-01)
Boyu 1.75
Kilosu 71 KG
Burcu Akrep
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Eşi Domino Kirke
Doğum Yeri ABD

Biyografi

Penn Badgley Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındadır?

Son zamanlarda ismi oldukça aratılan Penn Dayton Badgley, 01 Kasım 1986 yılında ABD'nin Maryland eyaletinde bulunan Baltimore şehrinde dünyaya gelmiştir. Çocukluk yıllarını Virginia ve Seattle şehirlerinde geçirmiştir. Penn Badgley'in bir kız kardeşi vardır. Babası Duff Badgley gazete muhabirliği ve marangozluk yapmaktadır. Duff Badgley aynı zamanda Yeşil Parti'den New York valisi adayı olmuştur. Annesi ise Lynne Murphy'dir. Annesi ve babası Penn daha 11 yaşındayken boşandılar. Penn Badgley oyunculuk kariyerine Seattle Çocuk Tiyatrosu'na katılarak başlamıştır. Daha sonra ise çocuk radyolarında seslendirmeler yapmıştır.   Adından bir çok ünlü ile bahsedilsede 2017 senesinde şarkıcı olan eşi Domino Kirke ile evlenmiştir. Bu evliliklerinden James Badgley isminde bir oğlu olmuştur.  Başarılı oyuncu Penn Badgley, ilk televizyon dizisini 1999 yılında Will&Grace isimli dizide duyurmuş olsada, Gossip Girl dizisinde oynadığı Dan Humphrey karakteri ile ün kazanmıştır. Şimdilerde ise Netflix platformunda yayınlanan 'You' isimli dizisiyle adından çokça söz ettirmektedir. 

Yakışıklı oyuncu Penn Badgley çocukluğundan beri şarkı söylemeyi çok sevmektedir. Ayrıca gitar çalmak ve sörf yapmakta hobileri arasındadır. Badgley Bahai Din'inin mensubudur. Aynı zamanda kişisel hayatında futbol düşkünü biridir. LGBT haklarınada destek veren isimlerden biri olmuştur. 

Penn Badgley Eğitim Hayatı:

Başarılı oyuncu Penn Badgley ilk olarak okul hayatına Lewis & Clark Collage'de başlamıştır. Sık sık taşındıkları için farklı okullarda okumuştur. Daha sonra Woolridge Elementary Okul'una devam etmiştir. 1999 senesinde annesiyle babasının boşanması üzerine annesi ile birlikte Hollywood'a yerleşmiştir.14 yaşındayken California Lise Beceri sınavını geçerek Santa Monica Üniversite'sini kazanmıştır. Orada iki yılı bitirdikten sonra Güney Kaliforniya Üniversitesi'ne devam etmiştir. 

Penn Badgley'in Kariyer Hayatı:

Küçüklük yaşlarından beri müzikle ilgilenen yakışıklı oyuncu Penn Badgley oyunculuk kariyerini arka plana atmıştır. Penna müziğe duyduğu ilgi dolayısıyla müzik aletleri çalmak için özel dersler almıştır. 1990'lı yıllarda şarkıcı olma hayali olan Penn, 1998 yılında ilk pop şarkısını çıkartmıştır. Ancak müzik kariyerinde istediği noktaya ulaşamayan Penn Badgley, oyunculuk üzerinde kendisini geliştirmeye karar almıştır. Oyunculuk kariyerine Seattle Çocuk Tiyatrosu'nda eğitim alarak başlamıştır. 1999 ve 2000 senelerinde Mario oyununda seslendirme yapmıştır. Daha sonra çocuk radyolarındada seslendirmeler yapmıştır. İlk ekran deneyimini Will&Grace isimli dizi ile gerçekleştiren Penn Badgley, bir çok televizyon dizisinde yer almıştır. İlk ödülünü ise Şansölye Philip karakteri ile almıştır. Başarılı oyuncu Gossip Girl dizisi ile istediği ünü kazanmıştır. Penn Badgley son zamanlarda ise Netflix de yayınlanan "You" isimli dizide geniş bir kitleye ulaşmıştır.

İnstagram uygulamasınıda aktif kullanan yakışıklı oyuncu Penn'in güncel takipçi sayısı 3,6 milyona ulaşmıştır. Takipçileri tarafından sıkı takip edilen oyuncunun beğeni sayıları ve izlenmeleri oldukça yüksektir.

Penn Badgley'in Oynadığı Film ve Dizileri:

Will&Grace

Mario Folg 64

The Brothers Garcia

Bull

Mario Tennis 64

Daddio

The Fluffer

The Young and The Restless

What I Like About You

Do Over

The Twilight Zone

The Mountain

The Bedford Diaries

John Tucker Must Die

Drive-Thru

Gossip Girl

Dedikoducu Kız

Forever Strong

The Stepfather

The Juggler

Easy A

You

Penn Badgley'in İnstagram Hesabı:

@pennbagley 

Penn Badgley'in Twitter Hesabı:

@PennBadgley

16 Ekim 2021 Cumartesi 19:48 - 16 Ekim 2021 Cumartesi 21:17

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Penn Badgley
Meslek Oyuncu
Yaşı 37 (1986-11-01)
Boyu 1.75
Kilosu 71 KG
Burcu Akrep
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Eşi Domino Kirke
Doğum Yeri ABD
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler