İrem Altuğ Kimdir?


(3) (0)
Ad Soyad İrem Altuğ
Meslek Oyuncu
Yaşı 43 (1980-09-15)
Boyu 1,65
Kilosu 55 KG
Burcu Başak
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Eşi Yok
Sevgilisi Yok
Doğum Yeri İstanbul

Biyografi

İrem Altuğ, 15 Eylül 1980 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. İlköğretim eğitimini Acıbadem İlkokulu’nda tamamlamış, orta öğretim eğitimine ise Ümraniye Anadolu Lisesi ile devam etti.

8 yaşındayken ‘TV’de 7 Gün’ dergisinin düzenlemiş olduğu reklam yıldızı yarışmasında 7-12 yaş grubu içerisinde birinci olan İrem Altuğ, sonrasında ajansa kaydolmuş ve bu süreçte Tan Gazetesi, Türk Ticaret Bankası, Sabah Gazetesi, Sümerbank, İpana gibi pek çok reklam filminde yer almıştır.

Oyunculuk alanında aldığı eğitimin ardından İstanbul Kültür Oyuncuları isimli topluluğa katıldı ve 1 yıl boyunca burada Gökhan İçöz, Ayla Algan, Adnan Tonel, Ahmet Yirmibeş gibi hocalardan eğitim aldı.

1989 yılında ‘Karılar Koğuşu’ isimli filmde çocuk oyuncu olarak yer alan Altuğ, Zirvenin Bedeli ve Bir Yılbaşı Düşü filmlerinde de oynamıştır.

Yüksek öğretim eğitimine Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuvarı ile devam eden oyuncu, iki yıl da Müşfik Kenter, Murat Karasu, Zeliha Berksoy ve Cihan Ünal’dan ders aldı.

Üniversite eğitimini ise 2000 yılında yarıda bırakarak Amerika Birleşik Devletleri’ne gitme kararı alan oyuncu, San Francisco State University Tiyatro Bölümü’nden mezun olmuştur.

Amerika’daki öğrencilik döneminde pek çok filmde yer alan oyuncu, 2004 yılında Dynamic Repertory Theatre topluluğuna katılmıştır.

Oyunculuğun yanı sıra dansla da ilgilenen İrem Altuğ, Azeri dans hocası Kahraman Nesirov'dan Amerikan Step dansı ve salon dansları eğitimi aldı ve çeşitli video kliplerde oynadı.

2004 yılında ‘Şeytan Ayrıntıda Gizlidir’ isimli dizide oynamak için İstanbul’a gelen güzel oyuncu, dizideki Zeynep karakteriyle büyük beğeni topladı.

Ihlamurlar Altında, Eve Giden Yol, Vazgeç Gönlüm, Kirpi, Kayıp Aranıyor, Aşk Ekmek Hayaller gibi pek çok yapımda da yer alan başarılı oyuncu, çok sayıda ödüle de layık görüldü.

Şimdilerde ise Show Tv ekranlarında yayınlanmakta olan ‘Çukur’ adlı dizide Ayşe Yılmaz karakterine hayat veriyor.

Başak burcu özelliklerini taşıyan İrem Altuğ, 1.65 boyunda ve 55 kilogram ağırlığındadır.

İrem Altuğ’un rol aldığı bazı diziler ve filmler:

  • 2022- Yalı Çapkını
  • 2017 - Çukur (Ayşe Yılmaz) (TV Dizisi)
  • 2014 - Yola Çıkmak (Sinema Filmi)
  • 2014 - Aşk Ekmek Hayaller (Reyhan) (TV Dizisi)
  • 2011 - Kayıp Aranıyor (Asya) (TV Dizisi)
  • 2008 - Kirpi (Çiğdem) (Sinema Filmi)
  • 2007 - Vazgeç Gönlüm (Bahar) Sinema Filmi)
22 Mart 2021 Pazartesi 15:55 - 28 Eylül 2022 Çarşamba 03:36

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad İrem Altuğ
Meslek Oyuncu
Yaşı 43 (1980-09-15)
Boyu 1,65
Kilosu 55 KG
Burcu Başak
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Eşi Yok
Sevgilisi Yok
Doğum Yeri İstanbul
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler