İsmail Tunçbilek Kimdir?


(1) (1)
Ad Soyad İsmail Tunçbilek
Meslek Sanatçı
Yaşı 46 (1977-08-20)
Boyu -
Burcu Aslan
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Ön Lisans
Eşi Yok
Sevgilisi Yok
Doğum Yeri Bursa

Biyografi

İsmail Tunçbilek, 20 Ağustos 1977 tarihinde Bursa’da doğdu. Müzik hayatına 10 yaşındayken babasının gece gazinosundan getirmiş olduğu cura bağlamı ile oyun oynayarak başlamıştır.

Müzisyen bir babaya sahip olduğu için bu alana yönelmekte zorluk çekmeyen İsmail Tunçbilek, babasından pek çok alanda da bilgi edindi. Bu süreçte babası Klasik Türk Müziği notalarının yanı sıra, peşrevler, saz semaileri, longalar ve klarnet metotları da çaldırmıştır.

Uludağ Üniversitesi Türk Halk Müziği Korusu’nda çalışan sanatçı, 13 yaşına kadar da TRT Türk Halk Müziği repertuvarının %90’ını bitirmiştir.

13 yaşında üniversiteler arası Türk Halk Müziği yarışmalarında solo saz dalında birincilikler alan sanatçı, bağlama dersleri de verdi.

14 yaşında Bursa Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarında Yücel Paşmakçı ve İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinin kontrolünde yapılan öğretim üyeliği sınavlarında da birincilik elde eden Tunçbilek, 3 ay öğretim görevlisi olarak çalışmış ve istifa etmiştir.

Kısa süre içerisinde İstanbul’daki müzik camiası ve Mısırlı Ahmet vasıtası ile Ortadoğu’daki müzik camiasına kendisini tanıtan sanatçı, 16 yaşında İbrahim Tatlıses ile sahne ve kaset çalışmalarına başladı.

İlk müzik yönetmenliği görevini 17 yaşında İbrahim Tatlıses’in ‘Fırat’ isimli albümü ile yaşayan İsmail Tunçbilek, pek çok ülkede, konserlerin yanı sıra önemli sanatçıların albümlerinde de bağlama çalmıştır.

1998 yılında Aytaç Doğan’la Kahire’ye giden sanatçı, Ömer Hayrat, Tarık Akif Yahya, Emir Abdül Megect gibi isimlerle de çalıştı.

Ortadoğu’da bağlamayı tanıtan sanatçı, 1999 yılında Mısırlı Ahmet ve kardeşi Levent ile birlikte Sina Çölü’ne gitmiş ve 8 ay boyunda çölde kalmışlardır. Ardından ise İsrailli müzik prodüktörü tarafından İsrail’e davet edilmişlerdir.

2000 yılında İsrail’den İspanyaya giden sanatçı, bu dönemde de Paco de Lucia, Carlos Benevent, George Pardo gibi isimlerle de tanışma fırsatı elde etmiştir.

Carlos Benement, Ales Xavi, Ercan Irmak, Göksun Çavdar, Feyruz Hoca ve Tommaister Tarık Ceran gibi isimlerle çalışan İsmail Tunçbilek, 2001 yılında ise Türkiye’ye döndü.

2005 yılında Gamze Vargel ile dünya evine giren sanatçının evliliği 2010 yılında sona ermiştir.

2007 yılında Hüsnü Şenlendirici ve Aytaç Doğan ile Taksim Trio grubunu kuran sanatçı, ilk solo albümünü ‘Menkıbe’ ismiyle müzik piyasasına sürmüştür.

İsmail Tunçbilek, aslan burcu özelliklerini taşımaktadır.

İsmail Tunçbilek’in albümleri:

2017- Menkıbe

2013 - Taksim Trio 2

2013 - Deva (Solo Albüm)

2007 - Taksim Trio

16 Mart 2021 Salı 22:14

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad İsmail Tunçbilek
Meslek Sanatçı
Yaşı 46 (1977-08-20)
Boyu -
Burcu Aslan
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Ön Lisans
Eşi Yok
Sevgilisi Yok
Doğum Yeri Bursa
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler