Taylan Kümeli Kimdir?


(2) (1)
Ad Soyad Taylan Kümeli
Meslek Tanınmış Kişi
Yaşı 61 (1962-12-14)
Boyu 1,68
Kilosu 63 KG
Burcu Yay
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Yüksek Lisans
Eşi Gökhan Arsoy
Sevgilisi -
Doğum Yeri Ankara

Biyografi

Taylan Kümeli, 14 Aralık 1962 tarihinde başkent Ankara’da doğdu. Yüksek öğretim eğitimini Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde tamamlamıştır.

Sonrasında eğitimine devam etme kararı alan Taylan Kümeli, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde ‘Gıda Katkı Maddelerinin İnsan Sağlığına Etkileri’ konulu teziyle yüksek lisans yaptı.

Uzun süredir hastanelerde, catering kuruluşlarında ve çeşitli gıda firmalarında tedavi edici, bilgilendirici ve kurumsal diyetisyen olarak çalışmakta olan Taylan Kümeli, sağlıklı beslenme konusuna farklı bir soluk getirmeyi amaçlıyor.

1999 yılında açmış olduğu Beslenme Danışmanlık Merkezi’nde bireysel özelliklerin ön planda yer aldığı ‘Sentez Diyeti’ isimli yöntemi geliştiren diyetisyen, ayrıca Nestle Gıda Sanayiinde de ‘Danışman Diyet Uzmanı’ olarak çalışmıştır.

Zayıflatma, kalp damar hastalıkları, diabet, kanser, sindirim sistemi hastalıkları, bebek, erişkin, çocuk, hamile, emzikli, menopozlu, P.O.S. beslenmesinde danışmanlık yapan Taylan Kümeli, uluslararası pek çok platformda da beslenmeye yönelik konferanslarda görev almıştır.

Türkiye Diabet Derneği, Türkiye Diyetisyenler Derneği, ADA, ICDA, EFAD üyesi olan diyetisyen, TV 8, NTV, ATV gibi kanallarda da süreli yayınlara imza attı.

Ayrıca günlük, haftalık ve aylık dergilerde de çeşitli yazılar kaleme alan Kümeli, 2015 yılında ise meme kanserine yakalanmıştır.

1980 yılında dünya evine giren Taylan Kümeli’nin bu beraberliğinden Elif Ezgi Uzmansel ve Işık Koroğlu isimlerinde iki kızı oldu. İkinci evliliği 1993 yılında Yalçın Kümeli ile yaşayan diyetisyenin bu beraberliği ise 2005 yılında sona erdi.

2010 yılında ise Gökhan Arsoy ile New York’ta üçüncü kez nikah masasına oturdu.

Yay burcu özelliklerini taşıyan Taylan Kümeli, 1.68 boyunda ve 63 kilogram ağırlığındadır.

Taylan Kümeli’nin bazı kitapları:

2012 - Lezzetin İnanılmaz Hafifliği

2011 - Sentez Diyeti

2006 - Bebeklikten Ergenliğe

15 Mart 2021 Pazartesi 14:41

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Taylan Kümeli
Meslek Tanınmış Kişi
Yaşı 61 (1962-12-14)
Boyu 1,68
Kilosu 63 KG
Burcu Yay
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Yüksek Lisans
Eşi Gökhan Arsoy
Sevgilisi -
Doğum Yeri Ankara
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler