Çiğdem Selışık Onat Kimdir?


(1) (2)
Ad Soyad Çiğdem Selışık Onat
Meslek Oyuncu
Yaşı 84 (1939-05-14)
Boyu 1,70
Kilosu 65 KG
Burcu Boğa
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Doktora
Eşi Bilinmiyor
Sevgilisi -
Doğum Yeri Ankara

Biyografi

Çiğdem Selışık Onat, 14 Mayıs 1939 tarihinde başkent Ankara’da doğdu. İlköğretim ve orta öğretim eğitimini Robert Koleji’nde tamamlamıştır.

Yüksek öğretim eğitimine İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ile devam eden Çiğdem Selışık Onat, üniversite öğrenciliği döneminde ‘Genç Oyuncular’ın kurucu grubunda yer aldı. Burada pek çok oyunda sahne aldıktan sonra Kenter Tiyatrosu ve Ankara Devlet Tiyatrosu’nda çalışmıştır.

Fransa’da Conservatoire de le Centre de l’Est'de yönetmenlik derslerini sürdürdükten sonra University of North Carolina at Chapel Hill’de yüksek lisans yaptı. Aynı üniversitede karşılaştıma drama çalışmaları üzerine doktora da yapmıştır.

Amerika Birleşik Devletleri’nde Lincoln Center ve New York Üniversitesi Tisch Tiyatro Bölümü bünyesinde pek çok oyunda hem yönetmen hem de oyuncu görevlerini üstlenen Çiğdem Selışık Onat, Türkiye’de de İstanbul Şehir Tiyatroları’nda yönetmenlik yaptı.

Lincoln Center'de sahnelenen The Time of Cuckoo oyunundaki Signora Fiorina rolü ile Amerika'daki Drama Desk ödüllerinin Dünya Tiyatro Ödülü'nü kazanan usta oyuncu, North Carolina School of Arts'da çeşitli tiyatro ve oyunculuk, New York Üniversitesi Tisch School of Arts'da yüksek lisans oyunculuk dersleri vermiştir.

4 yıl boyunca Koç Üniversitesi’nde Oyunculuk ve Drama dersleri de veren Onat, Çırak, İstanbul Kırmızısı, Ufak Tefek Cinayetler, Çiçero gibi yapımlarda da yer aldı.

Şimdilerde ise TRT 1 ekranlarında yayınlanmakta olan ‘Uyanış: Büyük Selçuklu’ adlı dizide Seferiye Hatun karakterine hayat veriyor.

Boğa burcu özelliklerini taşıyan Çiğdem Selışık Onat, 1.70 boyunda ve 65 kilogram ağırlığındadır.

Çiğdem Selışık Onat’ın rol aldığı bazı diziler ve filmler:

2020 – Uyanış: Büyük Selçuklu (Seferiye Hatun) (TV Dizisi)

2019 – Kardeş Çocukları (Rezzan) (TV Dizisi)


2019 – Çiçero (Wife Frans von Papen) (Sinema Filmi)


2018 – Ufak Tefek Cinayetler (Tomris) (TV Dizisi)


2017 – Yol Ayrımı (Firdevs) (Sinema Filmi)


2017 – İstanbul Kırmızısı (Süreyya) (Sinema Filmi)


10 Mart 2021 Çarşamba 18:31

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Çiğdem Selışık Onat
Meslek Oyuncu
Yaşı 84 (1939-05-14)
Boyu 1,70
Kilosu 65 KG
Burcu Boğa
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Doktora
Eşi Bilinmiyor
Sevgilisi -
Doğum Yeri Ankara
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler