Hüsnü Şenlendirici Kimdir?


(2) (1)
Ad Soyad Hüsnü Şenlendirici
Meslek Sanatçı
Yaşı 47 (1976-07-12)
Boyu 1,82
Kilosu 80 KG
Burcu Yengeç
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Eşi Nazire Şenlendirici
Sevgilisi -
Doğum Yeri İzmir

Biyografi

Hüsnü Şenlendirici, 12 Temmuz 1976 tarihinde İzmir’in Bergama ilçesinde dünyaya geldi. Roman asıllıdır.

Ailesi müzik geleneğine sahiptir. Dedelerinden Hüsnü Şenlendirici klarnet, trompet, Fahrettin Köfeci, klarnet, babası Ergün Şenlendirici de trompet çalmıştır.

5 yaşında klarnet çalmaya başlayan Hüsnü Şenlendirici, 12 yaşına kadar Ege ve Anadolu’da çeşitli müzik yolculuklarına çıktı. Eğitimine İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Çalgı Eğitim Bölümü ile girmiş fakat 4 yıl okuduktan sonra eğitimine ara verme kararı almıştır.

2006 yılında Brooklyn Funk Essentials’e katılan sanatçı, Efes One Love Festival, Babylon Alaçatı ve Bodrum Tukcell Antik Tiyatro’da çok sayıda kişiye seslendi ve büyük beğeni topladı.

2007 yılında İsmail Tunçbilek ve Aytaç Doğan ile ‘Taksim Trio’ albümünü yayınlayan Hüsnü Şenlendirici, bu projesi ile Gent, Stockholm ve Amsterdam’da büyük konserlere imza atmıştır. Fakat grup 2009 yılında dağılmıştır.

2010 yılında Hindistan’da Zakir Hüseyin ile konser veren sanatçı, ardından Amerika Birleşik Devletleri’ne gitti ve Roman müziğinin öncü grupları arasında yer alan New York Gipsy All Stars ile turneye çıktı.

Turne sürecinde Boston’daki Berklee’de 1 hafta boyunca Türk Müziği ve Makamları üzerine seminerin yanı sıra ders de vermiştir.

Türkiye’ye 2011 yılında gelen sanatçı, New York Gipsy All Stars ile İstanbul Babylon ile İzmir Arena’da konserler verdi. Aynı yıl Sony Müzik ile de anlaşarak 15 parçalık ‘Hüsn-ü Hicaz’ albümünü yayınlamıştır.

İlk klibini ‘Hüsn-ü Hicaz’ albümündeki ‘I Love You’ şarkısına çeken klarnet ustası, 2013 yılında İsmail Tunçbilek ve Aytaç Doğan ile çıkardıkları ‘Taksim Trio’ albümünü müzik piyasana sürdü.

Nazire Şenlendirici ile evli olan sanatçının bu beraberliğinden Nazi ve Ergün isimlerinde 2 de çocuğu var.

Taksim Trio 2, Hüsn-ü Klarnet, Laço Tayfa gibi çok sayıda albüme imzasını atan sanatçı, şimdilerde ise Kanal D ekranlarında yayınlanmakta olan ‘Şarkılar Bizi Söyler’ adlı eğlence programında Sibel Can ve Hakan Altun ile sunuculuk yapıyor.

Yengeç burcu özelliklerini taşıyan Hüsnü Şenlendirici, 1.82 boyunda ve 80 kilogram ağırlığındadır.

Hüsnü Şenlendirici’nin bazı albümleri:

2015 - Hüsn-ü Avare

2013 - Taksim Trio 2

2011 - Hüsn-ü Hicaz

2010 - Hüsnü Şenlendirici ve Trio Chios

2007 - Taksim Trio

2006 - Sunset Lounge EMI Arabia

03 Mart 2021 Çarşamba 17:45

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Hüsnü Şenlendirici
Meslek Sanatçı
Yaşı 47 (1976-07-12)
Boyu 1,82
Kilosu 80 KG
Burcu Yengeç
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Eşi Nazire Şenlendirici
Sevgilisi -
Doğum Yeri İzmir
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler