Sibel Can Kimdir?


(6) (1)
Ad Soyad Sibel Can
Meslek Sanatçı
Yaşı 53 (1970-08-01)
Boyu 1,62
Kilosu 63 KG
Burcu Aslan
Göz Rengi Mavi
Eğitim İlköğretim
Eşi Yok
Sevgilisi Yok
Doğum Yeri İstanbul

Biyografi

Sibel Can, 1 Ağustos 1970 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde yer alan Karagümrük semtinde dünyaya geldi. Gerçek adı Sibel Cangüre’dir.  

Babası Engin Cangüre Yugoslav göçmeni, annesi Emine Gül Sezer Cangüre de Mudanyalıdır. Muzaffer isminde bir de kız kardeşe sahiptir.

Babası ünlü solistlerin orkestrasında keman çaldığı için, Sibel Can da babasıyla beraber dansla ilgilenmeye başlamıştır. Henüz 14 yaşındayken aldığı teklif üzerine ise oryantal olarak sahne almaya başladı. Babasıyla beraber hem yurtiçi hem de yurtdışı turnelerinde oryantal ve solist olarak da sahne almıştır.  

İstanbul’da ilk defa Galata Kulesi’nde sahne alan Sibel Can, kısa süre içerisinde ün edinmiş ve Gazinocular Kralı Fahrettin Aslan tarafından keşfedilmiştir.  

14 yaşında sahne almaya başladı fakat yaşı nedeniyle Maksim Gazinosu’nun kapatılmasına neden oldu. Çalışma müsaadesi almak için de Fahrettin Aslan ve Türker İnanoğlu tarafından mahkeme kararıyla 6 ayda 6 yaş büyütülmüştür.  

3 yıl boyunca dans eden Sibel Can, Maksim Gazinosu’nda sahne aldığı dönemde Emel Sayın, Muazzez Abacı, Neşe Karaböcek gibi isimlerin alt kadrosunda da çalışmıştır. 17 yaşına geldiğinde assolist olmayı başaran sanatçı, 1987 yılında da ‘Günah Bize’ ismiyle ilk albümünü müzik piyasasına sürdü. Bu süreçte özellikle Orhan Gencebay’ın desteğini görmüş ve müzik listelerinde de üst sıralardaki yerini almıştır.  

1988 yılında Hakan Ural ile dünya Zerrin Özer’in evinde gizli bir şekilde dünya evine giren Sibel Can’ın bu beraberliğinden Engincan ve Melisa isimlerinde iki çocuğu oldu. 1999 yılında evliliği sonlanan şarkıcı, 2000 yılında Sulhi Aksüt ile ikinci kez nikah masasına oturdu. Bu evliliğinden de Emir isminde oğlu oldu.

Babası, Orhan Gencebay ve Muazzez Abacı’nın desteğiyle dans hayatını sonlandırarak müziğe yönelmiş ve Halil Karaduman, Ergin Kızılay, Baki Duyarlar, Mustafa Taşpınarlı gibi isimlerden Türk Sanat Müziği dersleri almıştır.  

1995 yılında ‘Şarkılarda Senden Yana’ albümüyle tarzını değiştiren Sibel Can, Deli Yüreğim ve Dedikodu şarkılarıyla da önemli çıkışlara imza attı. 1997 yılında ‘Padişah’ albümüyle ses getiren sanatçı, ayrıca Kaldırım Çiçeği, Gülüm, Sibel, Bize Ne Oldu, Berivan, Saklambaç, Ah İstanbul gibi yapımlarda da oyuncu olarak yer aldı.  

2007 yılında ‘Akşam Sefası’ albümündeki ‘Çakmak Çakmak’ şarkısıyla çok ses getiren sanatçı, 2016 yılında O Ses Türkiye yarışmasında da jüri üyesi olmuştur.  

Şimdilerde ise Kanal D ekranlarında yayınlanmakta olan ‘Şarkılar Bizi Söyler’ adlı eğlence programında Hüsnü Şenlendirici ve Hakan Altun ile sunuculuk yapıyor.

Aslan burcu özelliklerini taşıyan Sibel Can, 1.62 boyunda ve 63 kilogram ağırlığındadır.  

Sibel Can’ın bazı albümleri:

2014 – Galata  

2012 – Mesk  

2011 – Seyyah

2007 – Akşam Sefası  

2003 – Sen Benimsin

2001 – Canım Benim  

Sibel Can'ın rol aldığı bazı diziler ve filmler:

2017 – Sevda’nın Bahçesi (Sevda) (TV Dizisi)

2016 – Güzel Köylü (TV Dizisi)

2006 – Ah İstanbul (Hayat) (TV Dizisi)

2005 – Saklambaç (Fidan) (TV Dizisi)

2002 – Berivan (Berivan) (TV Dizisi)

2002 – Papatya ile Karabiber (Papatya) (Sinema Filmi)

03 Mart 2021 Çarşamba 13:37

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Sibel Can
Meslek Sanatçı
Yaşı 53 (1970-08-01)
Boyu 1,62
Kilosu 63 KG
Burcu Aslan
Göz Rengi Mavi
Eğitim İlköğretim
Eşi Yok
Sevgilisi Yok
Doğum Yeri İstanbul
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler