Burcu Halaçoğlu Kimdir?


(2) (1)
Ad Soyad Burcu Halaçoğlu
Meslek Oyuncu
Yaşı 40 (1983-07-22)
Boyu -
Burcu Yengeç
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Doktora
Eşi Yok
Sevgilisi Yok
Doğum Yeri İzmir

Biyografi

Burcu Halaçoğlu, 22 Temmuz 1983 tarihinde İzmir’de dünyaya gelmiştir. Yüksek öğretim eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü’nde tamamlamıştır.  

Sonrasında eğitimine devam etme kararı alan Burcu Halaçoğlu, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü’nde yüksek lisans yapmıştır.  

Oyunculuk alanında kendisini daha da geliştirmek istemiş ve 2011 yılından bu yana Michael Chekhoy oyunculuk tekniği üzerine çok sayıda atölyeye katılmıştır.  

Michael Chekhov İstanbul’un kurucuları ve Michael Chekhov Europe eğitmenleri arasında olan güzel oyuncu, 2013 yılında da Tiyatro Pol’ü kurmuştur. Bu topluluktaki ilk oyununu yöneten isim olmuştur.  

Eğitimini sürdüren Burcu Halaçoğlu, 2019 yılında İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü Doktora Programı Çağdaş Oyunculuk Eğitimi Mevcudiyet Kavramı ve Bir Uygulama konulu tez kaleme almıştır.  

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde oyunculuk dersleri veren güzel oyuncu, çok sayıda kurumda da oyunculuk atölyesi çalışmalarını sürdürmektedir.

2017 yılında ‘Sofra Sırları’ adlı sinema filmindeki Müjgan karakteri ile büyük bir çıkış yakalayan oyuncu, şimdilerde ise TV 8 ekranlarında yayınlanmakta olan ‘Kırmızı Oda’ adlı dizide Kumru’nun annesi Songül karakterine hayat vermektedir.  

Burcu Halaçoğlu, yengeç burcu özelliklerine sahiptir.  

Burcu Halaçoğlu’nun rol aldığı diziler ve filmler:

2021 – Kırmızı Oda (Songül) (TV Dizisi)

2017 – Sofra Sırları (Müjgan) (Sinema Filmi)

01 Şubat 2021 Pazartesi 18:21

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Burcu Halaçoğlu
Meslek Oyuncu
Yaşı 40 (1983-07-22)
Boyu -
Burcu Yengeç
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Doktora
Eşi Yok
Sevgilisi Yok
Doğum Yeri İzmir
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler