Nevra Serezli Kimdir?


(1) (1)
Ad Soyad Nevra Serezli
Meslek Oyuncu
Yaşı 79 (1944-08-09)
Boyu 1,73
Kilosu 61 KG
Burcu Aslan
Göz Rengi Mavi
Eğitim Ön Lisans
Eşi Yok
Sevgilisi Yok
Doğum Yeri Ankara

Biyografi

Nevra Serezli, 9 Ağustos 1944 tarihinde başkent Ankara’da dünyaya gelmiştir. Annesinin adı Ulya Şirvan, babasının adı Mehmet Abdülkadir Süreyya Şirvan’dır.  

Henüz 1 yaşına gelmeden İstanbul’un Bebek semtine taşınmışlardır. Eğitimini Arnavutköy Amerikan Kız Koleji’nde tamamlayan Nevra Serezli, öğrencilik yıllarında tiyatro kolunun çalışmalarına katılmıştır.  

‘My Fair Lady’ oyunundaki performansı ile dikkatleri üzerine çekmiş ve koleji bitirdikten sonra oyunculuk alanında kendisini geliştirmek için Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmiştir.  

Amerika’da 2 yıl boyunca tiyatro kurslarını sürdüren oyuncu, Haldun Dormen, Müşfik Kenter, Yıldız Kenter, Haldun Taner gibi usta isimlerin ders vermiş olduğu LCC’de yarım gün boyunca sekreterlik yaparak, buradan aldığı parayla kurslara katılmıştır.  

22 yaşında ‘Cengizhan’ın Bisikleti’ isimli oyundaki rolüyle Dormen Tiyatrosu’na ilk adımını atan Nevra Serezli, 1967 yılında Ankara Sanat Tiyatrosu’nda ‘Durdurun Dünyayı İnecek Var’ isimli oyunla seyirci karşısına çıkmıştır.  

İngiltere ve İtalya’da da tiyatro festivallerine katlan oyuncu, 1971 yılında Altan Erbulak, Füsun Erbulak ve Metin Serezli ile beraber Çevre Tiyatrosu’nun kuruculuğunu üstlenmiştir. Fakat tiyatroyu 1978 yılında kapatma kararı almışlardır.  

1971 ve 1978 yılları aralığında Altan Erbulak ve Metin Serezli ile beraber ‘Hisseli Harikalar Kumpanyası’, ‘Kestelli Vakfı ile Geceye Selam' oyunlarında yer almıştır.  

1984 ve 1989 yılları arasında ise Devekuşu Kabare Tiyatrosu’nda çalışan Nevra Serezli, 1990 yılında da Dormen Tiyatrosu’nda ‘Yolun Yarısı’ isimli müzikalde sahne almıştır.

Çılgın Sonbahar isimli oyundaki performansı ile Avni Dilligil En Başarılı Kadın Oyuncu Ödülü ve Ankara Sanat Kurumu En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’ne layık görülen usta oyuncu, tiyatronun yanı sıra çeşitli dizi ve sinema filmlerinde de yer almıştır.  

2003 yılında Sihirli Annem adlı dizideki Dudu karakterine 6 yıl hayat veren başarılı oyuncu, ayrıca seslendirme sanatçılığı da yapmış ve Taş Devri isimli çizgi filmindeki Vilma Çakmaktaşı’nı seslendirmiştir.

1968 yılında Metin Serezli ile dünya evine giren oyuncunun bu beraberliğinden Murat ve Selim isimlerinde iki oğlu olmuştur. Fakat eşini 2013 yılında akciğer kanseri nedeniyle kaybetmiştir.

Senin Hikayen, Altın Kızlar, Bebek İşi, Sevgili Dünürüm, Kocan Kadar Konuş gibi pek çok yapımda da yer alan güzel oyuncu, şimdilerde ise Exxen isimli dijital platformda yayınlanmakta olan ‘İşte Bu Benim Masalım’ adlı dizi ile izleyici karşısına çıkmaktadır.  

Aslan burcu özelliklerine sahip olan Nevra Serezli, 1.73 metre uzunlukta ve 61 kilogram ağırlıktadır.

Nevra Serezli’nin rol aldığı bazı diziler ve filmler:

2021 – İşte Bu Benim Masalım (İnternet Dizisi)

2015 – Git Başımdan (Sinema Filmi)

2015 – Kocan Kadar Konuş (Sinema Filmi)

2013 – Bebek İşi (TV Dizisi)

2007 – Sevgili Dünürüm (TV Dizisi)

2003 – Sihirli Annem (TV Dizisi)

02 Ocak 2021 Cumartesi 12:46

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Nevra Serezli
Meslek Oyuncu
Yaşı 79 (1944-08-09)
Boyu 1,73
Kilosu 61 KG
Burcu Aslan
Göz Rengi Mavi
Eğitim Ön Lisans
Eşi Yok
Sevgilisi Yok
Doğum Yeri Ankara
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler