Gülşen Bayraktar Kimdir?


(7) (9)
Ad Soyad Gülşen Bayraktar
Meslek Şarkıcı
Yaşı 47 (1976-05-24)
Boyu 1,60
Kilosu 49 KG
Burcu İkizler
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Eşi Ozan Çolakoğlu
Sevgilisi -
Doğum Yeri İstanbul

Biyografi

Gülşen Bayraktar, 24 Mayıs 1976 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya gelmiştir. Annesinin adı Nimet, babasının adı Arslan’dır. Ayrıca babası makine mühendisidir.

Hem çocukluğunu hem de gençliğini Çapa’da geçiren Gülşen, ayrıca kendilerine ait olan fındık bahçeleri için de ara sıra Ordu’ya gidip gelmiştir.  

Orta öğretim eğitimini Şehremini Lisesi’nde tamamladıktan sonra, yüksek öğretim eğitimine ise İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Nazariyatı Bölümü ile devam etmiştir. Ayrıca üniversite öğrenciliği döneminde İstanbul’daki bazı gece kulübü ve barlarda da sahne almış ve okurken çalışmıştır. Okulu ise ikinci sınıfa geçtiğinde bırakma kararı almıştır.  

Lise öğrenciliği döneminde Uzak Doğu dövüş sporları ile yakından ilgilenmiş ve karate eğitimi alarak siyah kuşak edinmiştir.  

Üniversite eğitimini bıraktıktan sonra, kendisini geliştirmek adına Türk Halk Müziği dersleri alan Gülşen Bayraktar, Çelik ve Bendeniz’e de 3 ay boyunca geri vokallik yapmıştır.  

1995 yılında albüm yapımcısı Seray Turgay tarafından keşfedilen şarkıcı, Gülşen’in Özkan Turgay ile tanışmasında da aracı olmuştur. Bu tanışmanın ardından aldığı albüm teklifini kabul etmiş ve Raks Müzik ile dört albümlük anlaşmaya imza atmıştır.

1996 yılında ‘Be Adam’ adıyla ilk albümünü yayınlayan şarkıcı, 1997 yılında Murat Varol ile dünya evine girmiştir. Evliliği sebebiyle müzik kariyerine ara vermiştir.  

2004 yılında çıkartmış olduğu ‘Of Of’ albümü ile büyük bir çıkış yakalayan şarkıcı, bu şarkıyla Altın Kelebek ve Kral TV Video Müzik Ödülleri’ne de layık görülmüştür.

Yurtta Aşk Cihanda Aşk, Beni Durdursan Mı?, Bangır Bangır müzikleriyle de dinleyicilerinin beğenisini kazanan Gülşen, ayrıca şarkı sözü de kaleme almasıyla hayranlarının takdirini kazanmıştır.

2015 yılında YouTube’da en fazla izlenen Türk şarkıcı olan Gülşen Bayraktar, çok sayıda ödül almayı da başarmıştır.  

Sosyal sorumluluk projeleriyle de bizzat ilgilenen şarkıcı, 2011 yılında UNICEF’in ‘Stars of İstanbul’ eğitim projesi için ‘En Parlak Yıldız’ adlı şarkısını kaleme almış ve söylemiştir.  

2012 yılında Roman müziğini Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşatan The New York Gypsy  All-Stars ile Amerika’da 5 farklı şehirde toplamda 8 günlük turneye çıkmıştır. Bu şehirler, Boston, New York, Washington, Chicago ve New Jersey olmuştur.

İkinci evliliğini 2016 yılında aranjör ve besteci Ozan Çolakoğlu ile yaşayan Gülşen’in bu evliliğinden de Azur Benan isminde oğlu olmuştur.

İkizler burcu özelliklerine sahip olan Gülşen Bayraktar, 1.60 metre uzunlukta ve 49 kilogram ağırlıktadır.

Gülşen Bayraktar’ın bazı albümleri:

1996 – Be Adam

1999 – Erkeksen

2001 – Şimdi  

2006 – Yurtta Aşk Cihanda Aşk  

2013 – Beni Durdursan Mı?

2015 – Bangır Bangır  

31 Aralık 2020 Perşembe 17:54

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Gülşen Bayraktar
Meslek Şarkıcı
Yaşı 47 (1976-05-24)
Boyu 1,60
Kilosu 49 KG
Burcu İkizler
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Eşi Ozan Çolakoğlu
Sevgilisi -
Doğum Yeri İstanbul
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler