Kibariye Kimdir?


(2) (1)
Ad Soyad Bahriye Tokmak
Meslek Sanatçı
Yaşı 63 (1960-08-10)
Boyu 1,55
Kilosu 59 KG
Burcu Aslan
Göz Rengi Kahverengi
Eşi Ali Küçükbalçık
Sevgilisi -
Doğum Yeri Manisa

Biyografi

Kibariye, 10 Ağustos 1960 tarihinde Manisa’nın Akhisar ilçesinde yer alan Kapaklı Köyü’nde dünyaya gelmiştir. Gerçek adı Bahriye Tokmak’tır. Çingene kökenli bir ailenin ilk çocuğu olmuştur. Annesinin adı Makbule, babasının adı Doğan’dır.  8 kardeşe sahiptir.

Doğduğunda anne ve babası henüz evlenmemiştir ve bu sebeple de doğum tarihi kayıtlara 1959 olarak geçmiştir. Fakat sonrasında 1981 yılında doğum tarihinin düzeltilmesi için mahkemeye başvurmuş ve 1960 olarak değiştirmiştir.  

Kibariye, pamuk ve tütün toplayıcılığı yapan ailesinin yaşamış olduğu geçim sıkıntısı sebebiyle okula gitmemiştir. Çalışma hayatına ise doğduğu ilçedeki bir gazinoda sahne alarak başlamıştır.  

Sonrasında arkadaşı aracılığıyla 1974 yılında İzmir’deki bir pavyonda sahne almak için gitse de, pavyon sahipleri tarafından hiç dinlenmeden fiziği sebebiyle işe alınmamıştır. İki yıl sonrasında tekrardan ‘Çağlayan Saz’a giden Kibariye, bu kez anlaşmış ve sahne alarak 150 lira kazanmıştır.  

1980’li yıllarda İzmir sahnelerinde çalışmaya başlayan sanatçı, o dönemde İzmir Fuarı’na gelmiş olan pek çok ismin de dikkatini çekmiştir. Bu isimler arasında ise bestekar Muzaffer Özpınar da yer almaktadır.  

Muzaffer Özpınar’ın, Kibariye’yi Stardust gazinosunu işletmekte olan Turgut Akyüz’e anlatması üzerine, İstanbul’a gelen Kibariye’nin hayatı büyük bir değişim içerisine girmiştir.  

Stardust gazinosunda çalışmaya başlayan sanatçı, buradaki başarısıyla dikkatleri çekmiştir. 1981 yılında TRT 1’den teklif alan Kibariye, ‘Kim Bilir Kibariye’ isimli film ile kameralar karşısına geçmiştir. Şen Sulukule Güler, Hayatım Roman Kendisi, Çeşm-i Bülbül Bülbül, Hababam Sınıfı Üç Buçuk gibi yapımlarda da yer alan sanatçı, sonrasında Kanal 6’da ‘Darısı Başımıza’ isimli program ile sunuculuğa başlamıştır.  

Eğlen Coş İşte Kiboş, Kibariye Show, Kibariye gibi programların yanı sıra, ‘Ben Söylerim’ isimli ses yarışmasında da Serdar Ortaç ile jüri üyeliği yapmıştır. Ayrıca Oryantal Star adlı yarışmanın da jüri üyelerinden biri olmuştur.  

Kibariye, 1996 yılında %100 kusursuz ses seçilerek Montu Ödülü’ne layık görülmüştür.

Gazino günlerini tekrar yaşatmak adına İstanbul Maçka’da düzenlenen Yeni Bi’ Fest’te Kenan Doğulu ile beraber sahne almıştır. Ayrıca 2016 yılında da 85. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda ‘Tepecik Filarmoni Orkestrası’ ile beraber konser vermiştir.

1979 yılında Tunay Ürek ile dünya evine giren Kibariye, 1996 yılında boşanmıştır. İkinci evliliğini ise 1999 yılında Ali Küçükbalçık ile ikinci kez nikah masasına oturmuştur. Bu evliliğinden de Birgül isminde bir kızı olmuştur.  

Aslan burcu özelliklerine sahip olan Kibariye, 1.55 metre uzunlukta ve 69 kilogram ağırlıktadır.  

Kibariye’nin bazı albümleri:

1981 – Kim Bilir

1982 – Gelin Ağıtı  

1987 – Hançer  

1990 – Aşk Çemberi  

1994 – Kibariye Fırtınası

1995 – Bir Numara  

31 Aralık 2020 Perşembe 15:34

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Bahriye Tokmak
Meslek Sanatçı
Yaşı 63 (1960-08-10)
Boyu 1,55
Kilosu 59 KG
Burcu Aslan
Göz Rengi Kahverengi
Eşi Ali Küçükbalçık
Sevgilisi -
Doğum Yeri Manisa
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler