Şafak Sezer Kimdir?


(2) (1)
Ad Soyad Şafak Sezer
Meslek Komedyen
Yaşı 53 (1970-10-10)
Boyu 1,72
Kilosu 70 KG
Burcu Terazi
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim İlköğretim
Eşi Esra Sezer
Sevgilisi -
Doğum Yeri Ankara

Biyografi

Şafak Sezer, 10 Ekim 1970 tarihinde başkent Ankara’nın Sincan ilçesinde dünyaya gelmiştir. Kökeni Erzincan’a dayanmaktadır. Ailesiyle Ankara’nın Çinçin Mahallesi’nde yer alan bir gecekonduda yaşamıştır. Annesi ev hanımı, babası karayolları emeklisidir. Babası Polat Sezer, Arif Sağ’ın siyasi danışmanı olmuştur ve sanat camiasında da tanınan bir isim olmuştur.  

İlköğretim yıllarında koroda şarkı söyleyen Şafak Sezer, ortaokula geldiğinde ise lacivert ceketi, gri pantolonu olmadığı için okulu bırakarak eczanede çalışmaya başlamıştır.  

18 yaşında işportacılık yapan Şafak Sezer, bu yaşlarda babasının aracılığıyla Ankara Halk Tiyatrosu kurucularından olan Mehmet Karagöl ile tanışmıştır. Burada yapmış olduğu taklitle dikkat çekmiş ve ‘Eşeğin Gölgesi’ isimli oyuna alınmıştır. Böylelikle Şafak Sezer, tiyatro oyunculuğuna eşek rolü ile ilk adımını atmıştır.  

Sonrasında ise Ankara Halk Tiyatrosu’nda, Devri Yalan, Sen Bu Seçimi Unut, Şirinler, Uzaylı Arif, Başımızda Pak Bulut gibi pek çok tiyatro oyununda da sahne almıştır.  

Ankara Ekin Tiyatrosu’nda da çeşitli oyunlarda yer alan başarılı oyuncu, burada da Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, Biz Bu İhtilali Niye Yaptık gibi oyunlarla seyirci karşısına çıkmıştır.  

Vatani vazifesini İstanbul’da tamamlayan Şafak Sezer, askerlik döneminde de çeşitli hokkabazlıklar yapmıştır. Asıl tanınırlığını askerliğinin bitmesine 2 ay kala birliğinden izin alarak gitmiş olduğu ‘İner Misin Çıkar Mısın’ isimli eğlence yarışmasında birinci seçilerek elde etmiştir.  

Dario Fo’nun ‘Yüzsüz’ isimli oyununun ardından, beyaz perdeye ilk adımını Dokuz Eylül Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü öğrencilerinin çekmiş olduğu ‘Bir Düğün Masalı’ adlı filmle atmıştır.  

Sıdıka, Dostlar Pasajı, Reyting Hamdi, Televizyon Çocuğu, Üçlü Oyun gibi pek çok yapımda da yer alan oyuncu, ‘Rus Gelin’ adlı filmde ise Zeki Alasya ve Metin Akpınar gibi önemli komedyenlerle çalışmıştır.  

Kutsal Damacana, Kolpaçino Bomba, Alemin Kıralı, Türk Malı gibi yapımlarda da yer alan Şafak Sezer, 2008 yılında ise ‘Su Film AŞ.’ Adlı şirketi kurmuştur. Türk Malı dizisindeki Erman Kuzu karakteriyle ise çok sevilmiştir. Ayrıca Maskeli Beşler, Hababam Sınıfı gibi serilerde de yer almıştır.  

Esra Sezer ile evli olan oyuncunun iki de kız çocuğu vardır.  

Terazi burcu özelliklerine sahip olan Şafak Sezer, 1.72 metre uzunlukta ve 70 kilogram ağırlıktadır.  

Şafak Sezer’in rol aldığı bazı diziler ve filmler:

1997 – Baskül Ailesi (Maşallah) (TV Dizisi)

2000 – Reyting Hamdi (TV Dizisi)

2002 – Rus Gelin (Sinema Filmi)

2002 – Ekmek Teknesi (TV Dizisi)

2004 – Hababam Sınıfı Merhaba (Ercüment) (Sinema Filmi)

2008 – Maskeli Beşler: Kıbrıs (Tezcan) (Sinema Filmi)

31 Aralık 2020 Perşembe 12:17

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Şafak Sezer
Meslek Komedyen
Yaşı 53 (1970-10-10)
Boyu 1,72
Kilosu 70 KG
Burcu Terazi
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim İlköğretim
Eşi Esra Sezer
Sevgilisi -
Doğum Yeri Ankara
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler