Bertan Asllani Kimdir?


(1) (0)
Ad Soyad Bertan Asllani
Meslek Şarkıcı
Yaşı 33 (1990-07-03)
Boyu 1,75
Kilosu 70 KG
Burcu Yengeç
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Ön Lisans
Eşi Yok
Sevgilisi Hazal Şenel
Doğum Yeri Kuzey Makedonya

Biyografi

Bertan Asllani, 3 Temmuz 1990 tarihinde Makedonya’nın Üsküp kentinde dünyaya gelmiştir. Üsküp Eski Türk Çarşısı’nda ‘Saatçi Selim’ olarak bilinen esnafın oğludur.  

Müzik ve sporla küçük yaşlarda ilgilenmeye başlamış ve kendi stüdyosunu henüz 13 yaşında kurarak beste yapmaya başlamıştır.  

2003 yılında ilk albümünü yayınlayan Bertan Asllani, albümünü ise Arnavutça çıkartmıştır. Ailesinde her ne kadar Arnavut olsa da, bilmediği bir dilde şarkı söylemeyi de başarmıştır.  

Hem Makedonya hem de Arnavutluk’ta iki albüm birden fazla video klip de yayınlayan şarkıcı, kısa sürede ün edinmeyi başarmış ve Türkiye’ye gelmiştir.

Türkçe olarak ilk kez ‘Damla Damla’ şarkısına klip çekerek yayınlayan Bertan Asllani, kliple dikkatleri çekmiş ve Tümay Özokur’ da bu süreçte çalışmaya başlamıştır.  

Murat Dalkılıç’a ‘Bir Hayli’, Demet Akalın’a ‘Gidenlerin Kalanları’, Gülben Ergen’de de ‘Bugünün Sevdalısı’ bestelerinde de imzası olan şarkıcı, ayrıca oyunculuğa da atılmıştır.  

İlk olarak ‘Pis Yedili’ adlı dizi ile oyunculuğa başlayan Bertan Asllani, dizide Bertan karakterine hayat vermiştir. Sonrasında Göç Zamanı, Kimse Bilmez gibi yapımlarda da yer alan oyuncu, şimdilerde ise Exxen isimli dijital platformda yayınlanacak olan ‘Öğrenci Evi’ adlı dizi ile izleyici karşısına çıkmaktadır.  

2018 yılında Aynur Aydın’ın Salla adlı video klibinin ve 2019 yılında da Kimse Bilmez adlı televizyon dizisinin müziklerini yapmıştır.  

Yengeç burcu özelliklerine sahip olan Bertan Asllani, 1.75 metre uzunlukta ve 70 kilogram ağırlıktadır.  

Bertan Asllani’nin rol aldığı bazı diziler ve filmler:

2021 - Öğrenci Evi (İnternet Dizisi)

2019 - Kimse Bilmez (TV Dizisi )

2016 - Göç Zamanı (Demir) (TV Dizisi)

29 Aralık 2020 Salı 10:26

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Bertan Asllani
Meslek Şarkıcı
Yaşı 33 (1990-07-03)
Boyu 1,75
Kilosu 70 KG
Burcu Yengeç
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Ön Lisans
Eşi Yok
Sevgilisi Hazal Şenel
Doğum Yeri Kuzey Makedonya
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler