Şirin Öten Kimdir?


(2) (1)
Ad Soyad Şirin Öten
Meslek Oyuncu
Yaşı 41 (1982-06-25)
Boyu 1,80
Kilosu 80 KG
Burcu Yengeç
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Eşi Yok
Sevgilisi Yok
Doğum Yeri İstanbul

Biyografi

Şirin Öten, 25 Haziran 1982 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Kökeni Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde yer alan Güzelköy’e dayanmaktadır.  

Yüksek öğretim eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Fotoğrafçılık Bölümü’nde tamamlayan Şirin Öten, sonrasında eğitimine de devam etme kararı almıştır.  

İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü’nden de mezun olan Öten, kendisini geliştirmek adına Yaratıcı Drama eğitimi almıştır. 2 yıl boyunca Yönetim Kurulu’nda görev alan oyuncu, 1990 ve 2001 yılları arasında da İstanbul Sarıyer Halk Eğitim Merkezi’nde ‘Çocuk ve Yetişkin Tiyatro’ birimlerinde yer almış ve oyunculuğa ilk adımını atmıştır.

Pek çok oyunda yönetmen yardımcılığı ve oyuncu olarak yer alan oyuncu, Anke Gerber’den pandomim, Manfred Wekwerth’den Epik Tiyatro, Katharine Weithaler’den Fiziksel Aksiyon eğitimi almıştır.  

Weithaler’in kurmuş olduğu ‘Tiyatro Hara’ isimli kadroda yer alan Şirin Öten, Tiyatral Dergisi ve Tiyatro Gazetesi gibi yayınlarda da editörlük yapmıştır.  

Sahne, Mimesis, Oyun, Dramatik gibi dergilerde de çeşitli yazıları yayımlanan başarılı oyuncu, 2011 yılında Erdal Baran Şahin ile birlikte ‘Tiyatrofobi’nin kuruculuğunu üstlenmiştir.  

Almanya’da NIG Avrupa Birliği sorunları temalı festivalde de yönetmen koltuğunda yer alan Öten, ayrıca metin yazarlığı da yapmıştır.  

Ayrılsak Da Beraberiz, Yabancı Damat, Ihlamurlar Altında, Söz, Yarım Elma gibi pek çok yapımda da yer almıştır. Şimdilerde ise Show Tv ekranlarında yayınlanmakta olan ‘Ramo’ adlı dizi ile izleyici karşısına çıkmaktadır.  

Yengeç burcu özelliklerine sahip olan Şirin Öten, 1.80 metre uzunlukta ve 80 kilogram ağırlıktadır.  

Şirin Öten’in rol aldığı bazı diziler ve filmler:

2020 – Ramo (TV Dizisi)

2019 – Bir Zamanlar Çukurova (TV Dizisi)

2017 – Söz (TV Dizisi)

2016 – Dar Elbise (Sinema Filmi)

2015 – Kördüğüm (TV Dizisi)

2013 – Saklı Bahçede Aşk (Sinema Filmi)

26 Aralık 2020 Cumartesi 17:30

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Şirin Öten
Meslek Oyuncu
Yaşı 41 (1982-06-25)
Boyu 1,80
Kilosu 80 KG
Burcu Yengeç
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Eşi Yok
Sevgilisi Yok
Doğum Yeri İstanbul
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler