Ahu Özyurt Kimdir?


(1) (0)
Ad Soyad Ahu Özyurt
Meslek Gazeteci
Yaşı 54 (1970-01-01)
Boyu -
Burcu Oğlak
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Yüksek Lisans
Eşi Yok
Sevgilisi Yok
Doğum Yeri Ankara

Biyografi

Ahu Özyurt, 1 Ocak 1970 tarihinde başkent Ankara’da dünyaya gelmiştir. Yüksek öğretim eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamlamıştır. Sonrasında eğitimine yurt dışında devam etme kararı alarak, Columbia Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu’nda yüksek lisans yapmıştır.  

Hatemi döneminin ilk günlerinde İran’da görev yapmakta olan Ahu Özyurt, 1994 yılında Washington’ta NBC televizyonunun ‘Meet The Press’ programında 6 ay boyunca staj yapmıştır. Bunun yanı sıra Bill Clinton’ın seçim sürecinde de Cumhuriyet Gazetesi için gelişmeleri takip ederek, kaleme almıştır.  

İsviçre ve New York’ta gerçekleştirilen ‘Davos Dünya Ekonomik Forumu Toplantıları’na 4 defa davet edilen sunucu, 1996 yılında Saddam Rejimi’nin Amerika Birleşik Devletleri tarafından bombalandığı süreçte de Bağdat’ta idi.  

1999 yılında Öcalan’ın İtalya’ya kaçmış olduğu süreci de iki ay süresince NTV için Roma’dan takip etmiştir. Yapmış olduğu bu çalışma ile ‘Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Yavuz Gökmen Özel Ödülü’ne layık görülmüştür.  

CNBC-e kanalında öğle kuşağı programı olan ‘Finans Cafe’nin editörlüğü ve sunuculuğunu üstlenen Özyurt, sonrasında NTV, ATV İstanbul Haber Merkezi ve Show Tv Ankara bürosunda da muhabirlik yapmıştır. Ayrıca CNN World Report programına Türkiye’den haber göndermiş ve 2001 krizini canlı yayınla duyurmuştur.  

Ekonomi alanındaki üst düzey yöneticilerle çeşitli mülakatlar yapan gazeteci, ayrıca Irak Savaşı ve Kıbrıs görüşmeleri esnasında da uzun süren özel yayınları sunmuş ve editörlüğünü üstlenmiştir.  

2001 yılında Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği tarafından ‘En İyi Finans Program Ödülü’ne layık görülen Ahu Özyurt, ayrıca Kazakistan petrolleri için yapmış olduğu haberiyle de ‘CNN World Report En İyi Ekonomi Haberi Ödülü’nü kazanmıştır.  

CNN Türk Haber Merkezi’nde ‘Gece Görüşü’ isimli programın editör sunuculuğunu üstlenen Ahu Özyurt, ayrıca Deniz Bayramoğlu ile beraber ‘İş Yemeği’ programını da hazırlayıp, sunmuştur.  

2007 yılında CNN Türk ve Milliyet Washington muhabirliğine getirilen sunucu, 2009 yılında ise Türkiye’ye dönmüştür.  

2008 yılının tamamında o dönem ki Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama’nın kampanyasını yakından takip etmiş ve izlenimlerini de ‘Obama: Bir Kusursuz Fırtına’ adlı kitapta toplamıştır.  

Bloomberg HT kanalının kuruluş sürecinde görev alan Ahu Özyurt, CNN Türk’e ise 2011 yılında geri dönmüştür. Günümüzde de başyazarlık ve editörlük görevlerini üstlenmekte ve özel haberler için de sahaya çıkarak muhabirliğini sürdürmektedir.  

Van depreminin ardından bölgede 15 gün boyunca ara vermeden yayınlar yapan başarılı gazeteci, ayrıca sosyal ağlar ile bölgeye gönderilmiş olan yardımların da doğru yönlendirilmesi sürecinde aracı olmuştur.  

2013 yılında Elçiliğin Sırları, 2014 yılında ise TSK’da Kadın Gücü isimlerinde belgesel hazırlamıştır.  

Ayrıca başarılı gazeteci, gazetecilik maceralarını bir araya getirdiği ‘Gece Görüşü’ adlı kitabını da 2014 yılında piyasaya sunmuştur.  

İngilizce ve İtalyanca bilen deneyimli muhabir, Basın Konseyi Yüksek Kurulu Üyeliğinin yanı sıra, Gazeteciler Cemiyeti Üyesidir ve Harvard Üniversitesi Kennedy School of Government Kadın ve Liderlik Bölümü Sertifikasına sahiptir.  

Hürriyet Daily News gazetesine haftalık yazılar yazan Ahu Özyurt, radikal.com.tr için de çeşitli yazılar kaleme almaktadır. Ve yurt dışındaki toplantılarda da sunuculuk ve moderatörlük gibi görevleri üstlenmektedir.  

Sabahları Tv100 ekranlarında yer alan sunucu, WomanTV'de de 'Ahu Özyurt'la Çerçevenin Dışı' isimli programın sunuculuğunu üstlenmektedir. 

25 Aralık 2020 Cuma 12:53

Yorumlar


Herhangi bir yorum bulunamadı.
Yorum gönder

Ad Soyad Ahu Özyurt
Meslek Gazeteci
Yaşı 54 (1970-01-01)
Boyu -
Burcu Oğlak
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Yüksek Lisans
Eşi Yok
Sevgilisi Yok
Doğum Yeri Ankara
Şehir seç
Burç seç

İlgili Kişiler